Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Predrag Randjelovic. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Predrag Randjelovic. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Predrag Randjelovic vill lämna Gais – uppmärksammades efter tweet

Spekulationerna tog fart efter ett uppmärksammat inlägg på Twitter.
Nu bekräftar Gais att Predrag Randjelovic, 30, vill lämna klubben.
– Vi hade ett möte och efteråt ställdes frågan: ”Du vill lämna?”. ”Ja, det vill jag”, berättar tränaren Stefan Jacobsson.

45 minuter är det enda Predrag Randjelovic har gjort för Gais under starten av superettan-säsongen 2020.

Kanske blir det inte mer än så?

Under onsdagskvällen skrev ett Twitter-konto i Randjelovic namn att han under ett samtal med huvudtränaren Stefan Jacobsson bett om att bli placerad på transferlistan.

När GP når Predrag Randjelovic svarar att han i ett sms att det inte är han som lagt ut inlägget.

”Jag är en Gais-spelare och har kontrakt till slutet av säsongen. Jag har inte någon social media-profil och varje person som känner mig vet om det. Några av mina fan-sidor skrev något om att jag lämnar och när jag hörde det bad jag dem vänligen att radera det de skrivit och sa till dem att inte lägga ut något i framtiden”.

Att Predrag Randjelovic vill lämna Gais råder det dock inga tvivel om, i alla fall inte enligt klubben.

Vid lunchtid under fredagen bekräftade Grönsvart att ett möte har hållits mellan Predrag Randjelovic och Stefan Jacobsson. Och att Randjelovic där ska ha uttryckt en önskan kliva vidare i sin karriär.

– Det som har hänt är det vi går ut med, vilket är att Predrag efter träningen i går (torsdag) ville ha ett möte med mig. Där närvarade även Fredrik Holmberg (assisterande tränare). Vad som sades där vill jag inte hålla på att diskutera i media utan det stannar av respekt mellan mig och Predrag. Men det var väl ett okej möte. Alla förstår väl att det handlar om speltid. Och jag kan säga att jag förstår Predrag i allt han ville säga mig. Mötet avslutades med att Predrag vill lämna Gais. Vi tog i hand där och sedan informerade jag både Gais och Predrags agent. Där är vi nu, säger Stefan Jacobsson.

Hade du känt av hans vilja att lämna klubben innan mötet?

– Nej, det kan jag inte säga. Predrag har kämpat sig tillbaka efter en jobbig skada som han drog på sig i mitten av mars. Han skulle varit med och konkurrerat på allvar nu. Om han lämnar Gais kan jag bara önska honom lycka till.

Om man läser den tweet som publicerades så kan det tolkas som att det har skurit sig mellan er två, är det så?

– Alla har rätt att tycka vad man vill, jag kan inte kommentera det. Men jag har inte känt att det har funnits några agg mellan mig och Predrag. Och det finns inga nu efter mötet heller. Jag har full respekt för hans åsikter, men tänker inte diskutera vad vi sa. Jag har dock inte märkt att han har vantrivts på något sätt.

Det var inte möjligt att övertala honom att stanna kvar?

– Vi hade 20 minuter där vi diskuterade. Om en spelare är missnöjd av olika anledningar ... Vad har vi för nytta av en spelare som inte vill vara kvar i Gais? Frågan ställdes efter mötet: ”Du vill lämna?”. ”Ja, det vill jag”. Om han har något annat eller hur klubben nu går vidare i det här ärendet ligger inte riktigt på mitt bord.

Predrag Randjelovic, som kom till Gais från IFK Värnamo inför säsongen 2019, vill själv inte kommentera saken ytterligare.

GP har sökt Gais sportchef Nicklas Karlström utan resultat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.