Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Poya om omdiskuterade straffen: ”Tror alla blev chockade”

Kalle Holmberg föll i hörnet av straffområdet med Jesper Tolinsson intill sig. Själv hävdar han en touch på benskyddet, men Blåvitts tränare Poya Asbaghi är mer tveksam till den saken.
– Var det ens kontakt? En jättekonstig situation, säger IFK-tränaren.

Det var i mitten av den första halvleken som Djurgården tilldömdes en straff i matchen mot IFK Göteborg. En straff som både har och kommer diskuteras.

Gästernas Kalle Holmberg drev in i straffområdets högra hörn (sett med offensiva ögon) där han korsade väg med Jesper Tolinsson. Holmberg föll till marken och tittade direkt mot domaren – som valde att blåsa straff där Djurgården också gjorde 1–0.

Rörde 17-åringen sin motståndare?

Men frågan är om Holmberg verkligen var i kontakt med Tolinsson.

LÄS MER: Följ IFK Göteborgs och BK Häckens matcher här

– Jag tror alla blev chockade på arenan. Var det ens kontrakt? En jättekonstig situation, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi och fortsätter sedan:

– Det kändes som att Djurgårdsspelarna skämdes när straffen blev till.

En av de två huvudpersonerna i situationen, Jesper Tolinsson, var fåordig om händelsen efter matchen.

– Han kom in bakom, det var lite kontrakt, men jag vet inte... Jag tyckte inte det var straff, men det röda kortet kändes rätt (17-åringen utvisades i en senare situation), säger Tolinsson.

Den andra huvudpersonen, Djurgårdens Kalle Holmberg, intervjuades i Dplay i halvtid och enligt honom var det ingen tvekan om att det var kontakt med Tolinsson.

”Ser konstigt ut”

– Jag får en touch på hans benskydd, tror jag. Det ser lite konstigt ut, men det tar i hans ben. Jag vet inte riktigt vilket, säger han till Dplay och svarar så här på om han kan lova att det var en touch på Tolinsson och att han inte bara lade sig ned.

– Absolut, absolut, säger Holmberg.

Dplay:s expert, Jens Fjällström, är långt i från lika övertygad om att Tolinsson faktiskt rörde i Kalle Holmberg och säger så här om Djurgårdsspelarens agerande när han ser reprisbilderna.

– Jag tror att han drar en rövare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.