Poya: "Ingen vill att vi ska vakna"

Ett pressat IFK mot ett AIK i serieledning. Då ska det bli slut på de enkla misstagen som sänkt Blåvitt i de senaste omgångarna.
– Det får räcka helt enkelt, säger Poya Asbaghi.

ANNONS

Det blev en blytung förlust mot Häcken i derbyt i måndags. En smäll som satte sig lite extra hos spelarna och ledarna i IFK Göteborg.

Under tisdagen stängde man den matchen. Detta genom ett möte där spelarna och ledarna var överens – det måste bli högre krav i Blåvitt.

– Vi har kommit till en punkt att det inte går att komma in och efter varje match konstatera samma sak. Det är tekniska fel som inte beror på att motståndarna pressar oss bra utan det är att vi i ganska ostressade lägen gör tekniska fel och där har vi varit tydliga. Det får räcka helt enkelt nu, utan att spelarna ska bli rädda för att göra misstag, säger Poya Asbaghi och fortsätter:

ANNONS

– Vi ska skilja på vart i plan vi kan ta risker och det är det vi har tryckt på mest.

LÄS MER:Efter derbyförlusten – så går Blåvitt vidare

Skönt för er att få den här matchen direkt efter Häcken?

– Ja, det är en fördel med match så snabbt på. Vi har ställt om siktet till mötet med AIK och det gjorde vi redan i tisdags. Den här matchen kommer verkligen skönt för oss och det är en bra match att få samtidigt som det är den svåraste hemmamatchen på hela säsongen.

"Skrivs mer om oss än om AIK"

IFK Göteborg har blivit vana vid att det stormar kring föreningen på senare år. I veckan publicerade Offside ett längre reportage om sportchefen Mats Gren och under tisdagen gick Hammarbys sportchef, Jesper Jansson, ut och kommenterade att Marcus Degerlund, som är utlånad från just Hammarby till Blåvitt, inte får spela.

– Allt det här har man vant sig vid, det är inget nytt och har varit så sedan dag ett när jag kom till Blåvitt. Vi leder inte allsvenskan men det skrivs mer om oss än AIK och det är bara att gilla läget. Det är bara att förstå att det här är det som gör Blåvitt stora och som kommer att göra att vi kommer tillbaka förr eller senare. Det går inte att irritera sig på det, säger Poya och fortsätter:

ANNONS

LÄS MER:Marcus Degerlund om uteblivna speltiden i Blåvitt

– Det är det här som lag runtomkring oss gillar när det skrivs om Blåvitt. Men det är samma lag som fruktar också för ingen vill att vi ska vakna. För folk vet att om vi är där vi ska så är vi där för att stanna.

Hur ser du på AIK?

– De är otroligt stabila! Sen spelar de kanske inte den skönaste fotbollen men de spelar som vinnare. De har haft det där lilla flytet i vissa matcher som vinnare av serien har. Sen hade hälften av deras startelva kunnat spela i landslaget, så jävla bra lag har de. Med fansens stöd och noggrannare prestationer i vissa delar av spelet så ska vi kunna göra en jävligt bra match.

– Den här matchen ... det är en match man vill vinna lite extra för våra fans. Jag kan lova att vi kommer att göra allt vi kan gör att göra en så bra match som möjligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS