Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: PETTER ARVIDSON

Poya hyllar Barny efter flytten: "Glädjespridare"

Att Junes Barny, 29, valde att lämna Blåvitt redan efter ett halvår förvånade många. Ett beslut som växte fram när speltiden blev mindre och mindre.
– För oss häruppe var det noll överraskning, säger Poya Asbaghi.

Under onsdagen blev det klart att Junes Barny lämnade IFK Göteborg. Detta då mittfältaren inte var nöjd med den uteblivna speltiden under våren.

– Jag såg var det var på väg. Jag och Poya har hela tiden haft en bra dialog och han förstår mina resonemang. På den vägen var det, jag vill bara spela fotboll, sa han till Helsingborgs Dagblad.

Ett dygn senare hade han redan sagt tack och hej till sina nu gamla lagkamrater i IFK Göteborg. Att den 29-årige mittfältaren skulle lämna redan under sommaren med ett och ett halvt år kvar på kontraktet var något som överraskade många.

– För oss häruppe var det dock noll överraskning, säger Poya Asbaghi och fortsätter:

– Vi har haft en fantastiskt bra dialog, detta redan från innan vi skrev på och sedan under hela den här våren. Det är verkligen ingen dramatik i det här utan vi har haft en fantastisk tid. Han kom in i laget under en period med sin rutin och kompetens och hjälpte oss att bli ett lag som hela tiden utvecklas.

Varför skils ni åt då?

– Det handlar mer om att när han kom till oss så kände han att det var rätt steg för att få speltid. Det är av samma anledning som han väljer att gå vidare och det respekterar vi fullt ut. Jag beundrar verkligen honom som person och det vet han om. Jag har stor respekt för Junes både som spelare och som person. Det är en stor glädjespridare.

"Vi vill utveckla de spelare som finns här"

Någon ersättare kommer Blåvitt dock inte att ge sig ut på jakt efter. Något som GP kunde berätta under onsdagen.

Någon ersättare utifrån kommer det inte bli för Benjamin Nygren heller.

– Vi försöker så mycket som det bara går att inte ersätta utifrån. Vi vill hitta lösningarna internt och vi har en strategi som går ut på att bygga klubben på sikt. Vi vill utveckla de spelare som finns här och ha fokus på de spelarna, säger Poya Asbaghi och fortsätter:

– Alla spelare har sin roll och de har även de spelare som inte fått så mycket speltid. Oavsett om man får hoppa in, starta eller inte spela så mycket så sprider alla spelare glädje och hjälper till att pusha varandra inom laget. Alla presterar på träningarna och håller på så sätt upp kvalitén och det har spelarna gjort på ett fantastiskt sätt.

Kvar i kampen om de två platserna på det centrala mittfältet är nu Alhassan Yusuf, August Erlingmark, Sebastian Eriksson, Nzuzi Toko och Amin Affane.

GP har sökt Junes Barny som avböjer att kommentera flytten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.