Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller går in som assisterande tränare i IFK Göteborg säsongen ut. Bild: Bildbyrån
Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller går in som assisterande tränare i IFK Göteborg säsongen ut. Bild: Bildbyrån

Poya Asbaghi om sina nya assisterande tränare

IFK Göteborg har fem matcher kvar av årets allsvenska. Fem matcher med ett delvis nytt tränarteam. Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson ersätter Alf Westerberg på den blåvita bänken.
– Jag och "Affe" har haft en väldigt professionell relation. Att det inte lyckas fungerar året ut är framförallt att jag i min roll som chefstränare inte lyckats involvera honom, säger Poya Asbaghi.

När IFK Göteborg höll presskonferens under onsdagen meddelades stora förändringar i klubbens sportsliga organisation.

LÄS MER: "Bytet av sportchef var ofrånkomligt"

Bland annat får Alf Westerberg lämna rollen som assisterande tränare.

– Jag och "Affe" har haft en väldigt professionell relation. Att det inte lyckas fungerar året ut är framförallt att jag i min roll som chefstränare inte lyckats involvera honom. Det vill jag vara ärlig och säga. Det är verkligen inte så att läget vi är i på något sätt ska tillskrivas honom utan det är vi som team som misslyckats, säger Poya Asbaghi på presskonferensen och fortsätter:

– I det läget vi känner att vi är i nu räcker det inte att ha ett okej samarbete, det gäller att ta fram det bästa ur varandra och därav den här lösningen.

LÄS MER: "Jag tror de flesta vet var våra hjärtan finns"

"Kommer hjälpa oss och mig"

Lösningen är att Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller, som tidigare arbetat med klubbens akademi, kliver in på bänken som assisterande tränare säsongen ut.

– Det känns som en otroligt bekväm lösning. Det är två personer jag känner väl och jag känner mig bekväm med att ha de två vid min sida säsongen ut, säger Asbaghi.

LÄS MER: Jonas Olsson om nya sportchefsrollen

– Jag vet att det finns saker som de kommer bidra med som kommer hjälpa oss och mig säsongen ut. Men rent konkret kommer jag inte gå in på hur, säger Asbaghi om hur ansvarsfördelningen i det delvis nya tränarteamet kommer se ut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.