Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Poya Asbaghi lättad efter cupguldet: ”Varit värt allt slit”

Det var mycket som stod på spel när IFK Göteborg tog emot Malmö för final i Svenska cupen.
Gustav VI Adolfs pokal, kval till Europa League. Och så var det ju det där med de Allsvenska bakslagen.
Kunde det vara värt det? Ja, enligt tränare Poya Asbaghi.

IFK Göteborg har som bekant haft en tuff säsong hittills i Allsvenskan. Laget återfinns på 11:e plats i tabellen och kommer senast från fyra raka kryss.

Det intensiva spelschemat har gjort sitt och laget har varit skadedrabbat. Enligt tränare Poya Asbaghi har avancemangen i Svenska cupen och de många extra spelminutrarna som följts av det gjort IFK Göteborgs allsvenska spel lidande.

– Det handlar om att visa att det har varit värt det, det som hänt i Allsvenskan, sa Poya Asbaghi till GPTV inför finalen i Svenska cupen.

– Vinner vi imorgon kommer man ändå någonstans känna att det var värt det, sa han under intervjun på onsdagen.

”Väldigt viktig titel”

Och nu kan han alltså pusta ut. Efter ett förlängningsdrama i finalen mot Malmö kunde inhoppande Alexander Farnerud avgöra för Blåvitt och lagets åttonde cuptitel var därmed bärgad. För Poya Asbaghi själv innebär det hans första titel med klubben.

– Det är en väldigt viktig titel på många sätt. Och på ett visst sätt gick vi all in på den, sa han på presskonferensen efter finalsegern.

– Ett stort ögonblick att få vinna en titel med IFK Göteborg. Det har varit värt allt slit. Vi har gått för cupen. Och att vinna på det här sättet. Hammarby borta, Elfsborg borta och tuffaste motstånd i en final. Ligga under och vinna, vi är väldigt värda den här segern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.