Poya Asbaghi lättad efter cupguldet: ”Varit värt allt slit”

Det var mycket som stod på spel när IFK Göteborg tog emot Malmö för final i Svenska cupen. Gustav VI Adolfs pokal, kval till Europa League. Och så var det ju det där med de Allsvenska bakslagen. Kunde det vara värt det? Ja, enligt tränare Poya Asbaghi.

ANNONS
|

IFK Göteborg har som bekant haft en tuff säsong hittills i Allsvenskan. Laget återfinns på 11:e plats i tabellen och kommer senast från fyra raka kryss.

Det intensiva spelschemat har gjort sitt och laget har varit skadedrabbat. Enligt tränare Poya Asbaghi har avancemangen i Svenska cupen och de många extra spelminutrarna som följts av det gjort IFK Göteborgs allsvenska spel lidande.

– Det handlar om att visa att det har varit värt det, det som hänt i Allsvenskan, sa Poya Asbaghi till GPTV inför finalen i Svenska cupen.

– Vinner vi imorgon kommer man ändå någonstans känna att det var värt det, sa han under intervjun på onsdagen.

ANNONS

”Väldigt viktig titel”

Och nu kan han alltså pusta ut. Efter ett förlängningsdrama i finalen mot Malmö kunde inhoppande Alexander Farnerud avgöra för Blåvitt och lagets åttonde cuptitel var därmed bärgad. För Poya Asbaghi själv innebär det hans första titel med klubben.

– Det är en väldigt viktig titel på många sätt. Och på ett visst sätt gick vi all in på den, sa han på presskonferensen efter finalsegern.

– Ett stort ögonblick att få vinna en titel med IFK Göteborg. Det har varit värt allt slit. Vi har gått för cupen. Och att vinna på det här sättet. Hammarby borta, Elfsborg borta och tuffaste motstånd i en final. Ligga under och vinna, vi är väldigt värda den här segern.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS