Poya Asbaghi klar för Barnsley

Poya Asbaghi lämnar det svenska U21-landslaget. 36-åringen tar över engelska Championship-klubben Barnsley tillsammans med sin tidigare assistent Ferran Sibila.
– De är bägge bra personer, talangfulla tränare med ett tydligt ledarskap och taktisk filosofi, säger klubbens direktör Khaled El-Ahmad.

ANNONS
|

Det var på gång redan 2019 – men då valde Barnsley tysken Gerhard Struber i stället. På onsdagen presenterades dock denna gång Poya Asbaghi som den anrika klubbens nye tränare.

Det betyder att Poya Asbaghi lämnar rollen som U21-landslagets förbundskapten redan efter ett år på posten. Han hann med att coacha laget tio matcher och vann sex av dem.

Asbaghi, som ledde IFK Göteborg till cupguld sommaren 2020 innan han fick gå senare samma säsong, ersätter interim-lösningen Jo Laumann som lett laget under de senaste veckorna. Den första träningen svensken leder blir måndagen den 22 november.

LÄS MER:Poya Asbaghi: ”För mig är det här ett hedersuppdrag”

36-åringen förlorade sent på tisdagen sin sista match med U21-landslaget i en chansfattig tillställning mot Irland.

ANNONS

– Det är med en tudelad känsla som jag lämnar mitt uppdrag som U21-förbundskapten. Jag har haft ett fantastiskt år med fantastiska kollegor och fantastiska spelare som känns svårt att lämna. Samtidigt är den här utmaningen något som inte kommer två gånger i livet och som jag måste anta, säger han till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

LÄS MER:Därför är Poya Asbaghi aktuell för tränarjobb i England

Ferran Sibila följer Poya Asbaghi

Med Poya Asbaghi följer Ferran Sibila, vars kontrakt med IFK Göteborg, via sin arbetsgivare konsultföretaget Ekkono Soccer Services, gick ut vid årsskiftet. På sin hemsida kommenterar IFK Göteborg ledartappet.

– Ferran har visat en stor lojalitet till IFK Göteborg. Hans kunskap, professionalitet och passion är egenskaper vi förknippar med Ferran och som vi har uppskattat hos oss. Vi vill tacka honom för hans tid i Blåvitt och samtidigt önska både Ferran och Poya lycka till i deras nya klubb, säger Pontus Farnerud.

LÄS MER:Ferran Sibila – en spanjor som inte håller på Spanien

Ferran Sibila själv tackar för sin tid i Blåvitt.

– Det har varit fina år för mig i Sverige och i Blåvitt. Att vinna cuptiteln 2020 var något oförglömligt, som jag alltid kommer att ha med mig. Jag kommer alltid att ha ett starkt band till IFK Göteborg och jag vill tacka alla i och kring klubben för tiden vi har haft tillsammans.

ANNONS

LÄS MER:Ferran Sibila om åren i IFK Göteborg – öppnar för återkomst

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS