Poya Asbaghi blir tv-expert på Viaplay

Efter den gångna säsongen fick Poya Asbaghi sparken från Barnsley. Nu har han ett nytt jobb, men inte som fotbollstränare. 37-åringen har fått jobb som expert i Viaplays Premier League-sändningar.

ANNONS
|

Det var knappt två år sedan Poya Asbaghi fick sparken från IFK Göteborg, efter en tid med blandade resultat. Han vann guld i Svenska Cupen med Blåvitt, men säsongen 2020 gick det riktigt tungt för laget och till slut fick alltså huvudtränaren lämna klubben.

Därefter har Poya Asbaghi varit förbundskapten för det svenska U21-laget och senast huvudtränare i engelska Barnsley. Där blev det dock en tuff tid. Laget åkte ur och Asbaghi fick lämna efter säsongen.

Sedan dess har det ryktats om bland annat IFK Norrköping, efter att de sparkade Rikard Norling. Men ”Peking” verkar ha gått vidare med andra spår och nu har Asbaghi fått ett annat uppdrag inom fotbollen – som studioexpert.

ANNONS

– Jag har gästat Viaplays studio förut, men nu blir det mer på riktigt, säger 37-åringen.

Om tiden i Barnsley säger han så här:

– Jag visste på förhand att det skulle bli ett tufft uppdrag, men det hindrade inte mig från att anta utmaningen. Jag kom till ett lag som förlorat elva av de 12 senaste matcherna med en av Europas yngsta trupper. För att hänga kvar skulle vi behövt gå från att vara formmässigt sämst i ligan till ett poängsnitt i paritet med topplagen. Det blev för tufft helt enkelt. Vi lyckades bli bättre, men inte tillräckligt.

Poya Asbaghi gör sitt nästa framträdande i Viaplays Premier League-studi redan på fredag, när Arsenal möter Crystal Palace.

LÄS MER:Poya Asbaghi: ”För mig är det här ett hedersuppdrag”

LÄS MER:Poya Asbaghi klar för Barnsley

ANNONS