Positiva besked kring de tidigare skadade spelarna

Filip Helander, Pontus Jansson och Ludwig Augustinsson har samtliga ägnat delar av tiden åt rehab under landslagets EM-uppladdning. Men prognosen för trion är god inför premiären mot Spanien.
– Det ser bra ut för allihop, säger läkare Anders Valentin.

ANNONS
|

EM-premiären närmar sig med stormsteg och på lördagen spelar Sverige sitt genrep inför öppningsmatchen mot Spanien, när blågult ställs mot Armenien på Friends arena.

Och då är det ett i stort sett skadefritt Sverige som kommer till spel.

Martin Olsson som drabbades av en vadskada har sedan tidigare utgått och ersatts av Pierre Bengtsson i truppen.

Utöver det har Ludwig Augustinsson och Filip Helander under veckan i Båstad ägnat sig åt att rehabilitera efter skador. Duon har dock varit åter i träningen sedan landslaget återsamlades i Stockholm den 2 juni.

LÄS MER:Victor Nilsson Lindelöfs hyllning av Anthony Elanga

Pontus Jansson, som kom in sent till landslagsamlingen efter att ha spelat med klubblaget fram till och med förra helgen, har också tagit det lite försiktigt sedan han anlände.

ANNONS

Under delar av fredagens träning satt han på träningscykeln.

Försiktighetsåtgärd kring duon

Ingen av de nämnda spelarna finns med mot Armenien – men det går åt rätt håll för samtliga.

– Det ser väldigt bra ut för allihop. Det går enligt plan. Det ser fint ut, säger landslagets läkare Anders Valentin.

När det gäller Jansson är målsättningen att han ska vara i full träning nästa vecka.

– Målet är nästa vecka. Efter den här matchen.

Augustinsson och Helander hade kunnat vara med mot Armenien, men Janne Andersson har bestämt sig för att låta duon stå över.

– ”Ludde” och ”Fille” är färdigrehabiliterade. Sedan är de inte hundraprocentigt i maxform, därför väljer jag att inte ta med dem i matchen. De hade kunnat vara med om vi hade velat, de var med och körde max i dag precis som i går, säger Andersson.

Kulusevski saknades under delar av träningen

En som däremot kommer vara med är Dejan Kulusevski, som kommer spela från start. Det här trots att han missade inledningen av fredagens träning. Anledningen till det? Oklarhet kring ett covidtest.

Läkare Anders Valentin:

– Det som hände med hans test var att man hittade något som man inte kunde utesluta var väldigt, väldigt små mängder av virus och därför fick man göra en ny analys, ta nya prover och uteslöt att det var det. Vi var bara försiktiga. Innan vi var helt säkra fick han hålla sig på rummet.

ANNONS

LÄS MER:Dejan Kulusevski om reaktionerna efter uttalandet: ”Barnsligt från alla håll”

– Sannolikt beror det på att han har haft det (covid-19) tidigare. Men han har antikroppar så vi var inte oroliga. De här testerna kan slå fel ibland när man har haft det tidigare.

När testet hade gjorts om visade det negativt och Kulusevski kunde en stund in i träningen ansluta.

Janne Andersson medger att han blev lite bekymrad när han först fick höra talas om den uppkomna situationen, men den oron försvann kvickt.

LÄS MER:Zlatan om skadan: ”Mer besviken för Milan än landslaget”

– Det är klart att när man hör det så någon oro kommer. Men samtidigt när Jonas Werner och ”Valle”, som är våra läkare och som är synnerligen kompetenta, förklarade läget så var jag ganska o-orolig trots allt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS