Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

mest goda minnen. Gothia Cup-generalen Dennis Andersson minns, liksom de flesta av spelare och publik, en bra turnering.

Positiv Gothia-vecka trots bråk

Publikstormningen i torsdags förstörde en del av Gothia Cup-festen. Turneringsledningen ska utreda orsakerna och försöka förhindra liknande incidenter. Cupgeneralen Dennis Andersson minns ändå en vecka som gått bra.

Hundratals åskådare stormade planen efter torsdagens match i 16-årsklassen mellan IFK Göteborg och irakiska Al Madina. Det är det tråkigaste cupminnet för generalsekreteraren Dennis Andersson.

– Det är viktigt att vi är självkritiska och ställer oss själva frågor om vad vi kan göra bättre och vad det var som gick snett. Nu har vi ett helt år på oss att rätta till det och hitta lösningarna, säger Andersson.

Hur känns det efter allt som hände i torsdags?

– Nu känns det ganska lugnt, faktiskt. Man tycker mest synd om de drabbade. Det är första gången i turneringens historia som vi råkat ut för något liknande. Det är en svår situation eftersom vi inte kan straffa någon sportsligt.

– Det är ju inte på planen eller i själva matchen som felen har begåtts.

Tur med vädret

Trots det inträffade kommer Andersson att minnas en vecka med mest positiva inslag – och hyfsat väder.

– När det är tisdag under cupveckan kan man titta på några saker och få en känsla av hur det ska bli resten av veckan: ankomsten och hur den gick, hur invigningen blev och de första matcherna. Sen brukar jag ringa SMHI och fråga om vädret.

Tur med vädret

Det blev regn under onsdagen, men i övrigt inga större skurar som ställde till problem. Några matcher flyttades från naturgräset på Mossens IP.

– Och det är nog ett rekord för Gothia Cup. Jag kan inte minnas att jag har varit med om något år då vi bara flyttat en dags matcher på en av alla våra planer.

Fler konstgräsplaner har gett en ökad trygghet för organisationen. Känsligheten för oväder har minskat.

– Sen har vi ännu en fördel. I och med att vi har elbelysning på några av planerna så har vi möjlighet att spela matcher sent in på natten om vi skulle vara tvungna att göra det av olika skäl.

Ska bli bättre på allt

De stora målen för framtiden handlar inte längre om att växa med antal lag eller deltagare. Till 2011 hoppas Gothia Cup-organisationen kvalitetssäkra ännu mer av boendet, servicen till lagen och publikaktiviteter. Målet är kort och gott att bli bättre på allt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.