Cristiano Ronaldo blev historisk i matchen mot Ungern. Storstjärnan svarade för två fullträffar och är nu förste spelare att näta under fyra EM.

Portugal vidare – efter galna målkalaset

Efter en fullkomlig målexplosion under inledningen av den andra halvleken slutade ödesmatchen mellan Ungern och Portugal 3-3. Cristiano Ronaldo blev historisk som förste spelare att näta under fyra EM – och hans lag är nu dessutom klara för åttondelsfinal.

|

För att nå åttondelsfinal räckte oavgjort för Portugal inför ödesmötet med avancemangsklara gruppettan Ungern.

Men Fernando Santos landslag hade siktat in sig på seger – och satte mer eller mindre omgående press mot Gábor Király i motståndarmålet.

Men Ungern har visat sig vara luriga i den här turneringen. I efterdyningarna av en hörna kunde Zoltán Gera från distans dundra in 1-0 för succélaget efter knappt 20 minuter – med ett perfekt placerat avslut till höger om Rui Patrício.

Portugal fortsatte att ha mest boll och man kunde relativt enkelt etablera tryck på sin offensiva planhalva, men hade ändå svårt för att komma till riktiga farligheter.

Strax före halvtid skulle det dock smälla när Cristiano Ronaldo med ett instick hittade fram till anfallskollegan Nani, som trots dålig vinkel kunde placera in den så viktiga kvitteringsbollen intill den första stolpen.

Resultatet stod sig in i halvtid – men direkt efter paus skulle det bli en fullständig målexplosion.

På en frispark, som styrdes via muren, kunde Balázs Dzsudzsák åter ge Ungern ledningen.

Portugal skulle dock svara bara minuterna senare då Ronaldo läckert, med en klack, satte 2-2-kvitteringen. Målet var hans första i mästerskapet – och gör 31-åringen historisk som förste spelare att näta i fyra EM-turneringar.

Kaoset var dock inte över – och snart hade Dzsudzsák blivit tvåmålsskytt när han för tredje gången i matchen gav Ungern ledningen.

Men Portugal – och Ronaldo – skulle inte ge sig. Med bara 62 minuter på matchklockan höll sig Real Madrid-anfallaren framme igen. Kvitteringen till 3-3 var ett faktum.

Sedan sänktes tempot något, men trots viss press från portugiserna mot slutet stod sigresultatet matchen ut.

Det innebär att gruppettan Ungern i åttondelsfinal nu ställs mot tvåan i Sveriges grupp E, medan trean Portugal får möta Kroatien.