Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pontus Jansson slutar i Blågult. Bild: JOEL MARKLUND
Pontus Jansson slutar i Blågult. Bild: JOEL MARKLUND

Pontus Jansson slutar i landslaget

Blågults och Brentfords Pontus Jansson meddelar på sin Instagram att han slutar i landslaget.
”Nu känner jag att det är dags för någon annan att få denna äran att representera Sveriges landslag i fotboll då jag vill ägna min tid åt klubblag och min familj”, skriver han på Instagram.

30-årige Pontus Jansson debuterade i landslaget 2012 och hann göra 27 landskamper. Nu meddelar han att det inte blir några fler.

”Ett av mina tuffaste beslut men dagen har kommit då jag lämnar över min plats i landslaget till någon annan.”, skriver han på sin Instagram, och fortsätter.

”Jag har alltid känt en stolthet och en skyldighet att ge 100% varje gång man får chansen att representera sitt land och jag känner att jag gjort det fram tills idag oavsett om jag spelat, kommit in eller varit på bänken. Jag har alltid funnits där, spridit energi och gjort allt för att alla ska kunna prestera och om jag behövts har jag alltid varit redo.”

Anledningen till det någorlunda tidiga avslutet motiverar han följande:

”Nu känner jag att det är dags för någon annan att få denna äran att representera Sveriges landslag i fotboll då jag vill ägna min tid åt klubblag och min familj och hoppfull om vad mina närmsta år i karriären ska ge mig.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.