Pontus Jansson fråntas kaptensbindeln

Malmö FF agerar efter turerna kring Pontus Jansson och den chattgrupp som han befann sig i under flera år.
På sin hemsida meddelar klubben att stjärnan fråntas sin kaptensbindel.

ANNONS
|

Malmö FF har genomfört en internutredning sedan det kom fram att Pontus Jansson, kapten och en av lagets största stjärnor, figurerar i en polisutredning.

Jansson har inte varit misstänkt för något brott, däremot har han under flera års tid varit med i en gruppchatt där antisemitiska och rasistiska meddelanden skrevs.

Pontus Jansson har, enligt kammaråklagare Henrik Nordquist, haft en passiv roll i chatten och stjärnan själv har sagt att han borde lämnat chatten tidigare.

”Jag har lämnat gruppen men borde ha lämnat gruppen långt tidigare. Jag vill från botten av mitt hjärta be om ursäkt. Det smärtar mig om någon tagit illa vid sig, det har aldrig varit min avsikt att någon skulle känna sig illa till mods”, har han skrivit i ett uttalande på Instagram.

ANNONS

Pontus Jansson fråntas kaptensbindeln

Nu, drygt två veckor efter att internutredningen, inleddes har Malmö FF valt att agera. På sin hemsida skriver klubben att Pontus Jansson fråntas sin kaptensbindel.

”Malmö FF konstaterar att Pontus Jansson inte är misstänkt för att ha gjort något brottsligt samt att han tagit allvarlig publicitetsskada av de felaktiga uppgifter som förekommit i media.

Dock har Pontus Jansson befunnit sig i sammanhang och deltagit i diskussioner som inte är förenliga med varken föreningens värdegrund eller uppförandekod”, skriver Malmö FF på sin hemsida.

LÄS MER:Larmet: Högerextremism bland svenska ultrassupportrar

LÄS MER:Åklagare erkänner: Jansson-chatt ofullständig

LÄS MER:Pontus Jansson ber om ursäkt på sociala medier

ANNONS