Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pontus Dahlberg om flyttryktena: "Smickrande"

Trots ihärdiga rykten om en stundande utlandsflytt fanns Pontus Dahlberg på plats när Blåvitt startade upp träningen inför kommande säsong. – Jag trivs jättebra här och har ingen stress att komma härifrån, säger han.

Efter premiärsäsongen, där han vaktade målet i 29 av 30 allsvenska matcher, är Pontus Dahlberg högvild på den europeiska övergångsmarknaden. Det har ryktats om besök hos Napoli i Italien och om att Arsenal ska vara intresserade. Men enligt flera engelska tidningar ska det vara Watford som ligger närmast en överenskommelse. 

Det har rapporterats om att Pontus Dahlberg besökte Watford och klubbens träningsanläggning under veckan som gick. Målvakten själv menade att utflykten till England var för ett besök hos den tidigare lagkamraten Gustav Engvall. 

GPTV: En efterlängtad nystart för Blåvitt

– Jag har var bland annat och hälsa på honom. Det är väl det jag har varit. Jag kollade hur han har det i Bristol, säger han 

Brittisk media skrev att du var hos Watford...

– Jag läste också det...

Hur mycket tänker du på flyttryktena?

– Det skrivs upp lite mer än vad det är. Jag och min agent har en bra kontakt. Han sköter allt sådant och jag litar på honom när det gäller det. 

LÄS OCKSÅ: Blåvitts nyförvärv Carl Starfelt: "Växlar upp härifrån"

Tankarna kring flytt: "En viktig faktor"

Hur stort är det att klubbar som Arsenal och Napoli ryktas vara intresserade?

– Det är alltid roligt att kopplas ihop med fina klubbar. Det är smickrande. Mer än så är det inte. 

Hur går tankarna när du ska välja en eventuell ny klubb?

– Speltid är det som man utvecklas som mest på. Det är en viktig faktor. En annan faktor är att klubben har en bra plan om det skulle bli aktuellt med en flytt. Då är det upplägget en viktig faktor också. 

LÄS OCKSÅ: Boo Wiklander förd akut till sjukhus

En lösning som kan bli aktuell är att han skriver på för en ny klubb i januari – men lånas tillbaka till IFK Göteborg i ett halvår eller ett år.

– Det är en lösning. Man får se vad som händer. Jag har ingen stress överhuvudtaget att lämna IFK nu utan är gärna kvar ett bra tag framöver, säger Pontus Dahlberg.  

Hur känns det att säsongen startat igång?

– Det är väldigt skönt att vara igång. När man väl har semester så vill man tillbaka och träffa grabbarna rätt snart. 

LÄS OCKSÅ: Hysén laddar för nystart med Poya Asbaghi

Har du gjort något roligt på semestern?

– Det började lite lugnt och var på solsemester på Aruba. Man är igång så mycket vanligtvis så det kliar lite och därför har det blivit lite egenträning med gym och så. 

LÄS OCKSÅ: Emil Salomonsson laddad inför Blåvitts första träning