Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen: Han är dömd för våldsbrott

Mannen som misstänks ha kastat knallskottet på Gamla Ullevi har gripits och anhållits. Han är känd för brottslighet sedan tidigare.

Under torsdagskvällen grep polisen den supporter som man under dagen identifierade som den man som tros ha kastat knallskottet mot Malmö-spelaren Tobias Sana. Via videoupptagningar har man identifierat mannen.

- Mannen, som är född 1987, misstänks för misshandel, alternativt vållande till kroppsskada, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i väst.

Personen i fråga är sedan tidigare i brottsregistret.

- Han är väl känd av de poliser som jobbar med fotboll. Han förekommer i våra register och är dömd sedan tidigare, säger förundersökningsledaren Claes Hagstrand.

För brottslighet i samband med fotbollsmatcher?

- Det vet jag inte, men det handlar om våldsbrott, bland annat. Vi kommer att vilja förhöra honom och det kommer vi att göra.

Polisen har ett flertal anmälningar att hantera efter onsdagskvällen. Förutom knallskottet är även Frölundaspelaren Mats Rosseli Olsen polisanmäld efter att ha sprungit in på planen. 

- Ja, och sedan var det bengaleldning på två ställen. Och vi har anmälningar om våldsamt upplopp på stan. Det var sammanstötningar mellan supportergrupperingar och där var det även poliser som blev attackerade. Det har inte rapporterats in några skador, men det är nog ren tur, för det var våldsamt. Det har kastats både stenar och knallskott mot supportrar och poliser., säger Hagstrand.

Han tror att ännu fler anmälningar är att vänta.

- Det kommer nog komma in fler, ja. Vi har inte fått riktigt grepp på det än och vi har mycket information att behandla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.