Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pogba klar för United - blir världens dyraste genom tiderna

Den franske mittfältsstjärnan Paul Pogba är klar för Manchester United. Han har skrivit på för fem år, bekräftar Premier League-klubben i ett uttalande. - Jag är glad att jag ska tillbaka till United. Det har alltid varit en klubb som har en särskild plats i mitt hjärta och jag ser fram emot att jobba tillsammans med José Mourinho, säger 23-årige Pogba i ett uttalande på Manchester Uniteds sajt.

Han spelade i klubben från 2009 till 2012 innan han flyttade till Juventus.

Prislappen är inte bekräftad, men brittiska medier påstår att han kostar mer än 100 miljoner pund, vilket motsvarar mer än 1,1 miljarder kronor. Det skulle göra Pogba till världens hittills dyraste fotbollsövergång.

Blodprov fördröjde

Manchester United avslöjade redan i söndags att övergången skulle bli av men det var först natten till tisdag som läkarundersökning och kontraktsskrivning var färdig. Enligt Daily Telegraph ska ett blodprov som skulle återanalyseras dragit ut på tiden. 

 

 

Fransmannen verkar nöjd med att vara tillbaka i England. 

– Jag känner att det är rätt tid att återvända till Old Trafford. Jag njöt alltid av att spela inför fansen och jag kan knappt vänta innan jag får bidra till laget. Det här är rätt klubb för mig att erövra allt jag hoppats på i den här sporten.

Mourinho nöjd

Lika tillfreds med värvningen är José Mourinho. 

– Paul är en av världens bästa spelare och kommer vara en nyckelspelare i det United-lag som jag vill bygga här för framtiden. Han är snabb, stark, gör mål och läser spelet bättre än många spelare som är mycket äldre än vad han är, säger Jose Mourinho om sitt senaste tillskott efter Zlatan Ibrahimovic, Eric Bailly och Henrikh Mkhitaryan. 

Paul Pogba kan tillsammans med Zlatan Ibrahimovic göra Premier League-debut i helgen. Klockan 14.30 på söndagen gästar Manchester United Bournemouths hemmaplan Vitality Stadium i säsongens första seriematch.