Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Poängsviten över för Häcken

Europa känns allt längre bort för Häcken. Den mäktiga poängsviten på åtta matcher bröts under söndagen då Hammarby vann med 1–0.
– Vi har ju drömt om att få komma hit idag och avgöra den här matchen själva, så det är så klart trist, säger Andreas Alm.

Först hyllades Tobias Hysén på Ullevi – sedan var det Kennedy Bakircioglus tur på Tele2 Arena. Hammarbylegendaren fick leda ut laget som kapten innan han intog bänken.

Därifrån fick han se sitt Hammarby inleda starkast, men utan att skapa de där riktigt farliga lägena. Faktum är att Hammarby inte hade ett enda skott på Abrahamsson i Häckenmålet under första 45.

Men i andra halvlek kom så målet för hemmalaget. Fem minuter efter paus snappade förre gaisaren Junes Barny upp bollen och lade ett långt inlägg. På bortre dök Björn Paulsen upp och var huvudet längre en Alexander Faltsetas. Norrmannen stångade in 1–0, och minuterna efter målet var en konstant Hammarby-press i jakt på utökning.

LÄS MER: Drömmen om Europa sprack – redan i våras

Såväl Paulsen själv, som Jiloan Hamad, hade lägen att döda matchen redan där, men Häcken redde ut stormen och tog sig uppåt i banan på nytt.

Närmast en kvittering var inhoppande Mervan Celik, som fick bollen framför Davor Blazevic i Hammarbymålet, men inte lyckats tråckla in bollen.

– Han är stark och vill jobba hårt defensivt. Så han vet vad vi vill ha, och vi vet vad han är bra på, konstaterar Andreas Alm efter matchen.

Även Alexander Faltsetas hade chansen att revanschera sig för 1–0-målet, när han fick en bakåtpass och drog till i höjd med straffområdeslinjen. Men avslutet gick högt över.

I stället slutade matchen 1–0, och de sista 20 minuterna präglades av starka hyllningar för Hammarby-ikonen Kennedy Bakircioglu, som kom in under sista 20 minuterna.

– Det är inte så att vi faller ihop på något sätt, och samtidigt är de inte oövervinnliga. Vi borde varit bättre, skapat mera, konstaterar Alm.

För Häckens väntar nu en avslutande match hemma mot guldjagande Norrköping.

– Än så länge är det väldigt få tankar inför den matchen, även om vi såklart räknat på tabellen och så. Vi har ju drömt om att få komma hit idag och avgöra den här matchen själva, så det är så klart trist, säger Häcken-tränaren.

Europachanserna ser nu mörka ut för Häcken, som i bästa fall kan knipa en fjärdeplats och hoppas på bra resultat i vårens cupspel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.