Pllana hjälte när Gais tog tre nya poäng

Seger mot Degerfors senast. I kväll tog Gais en ny trepoängare när Norrby besegrades med 1-0.
– Vi har elva gubbar där ute som fajtas för varandra, säger Patrik Ingelsten.

|

Det har stormat i Gais på sistone, kanske är det på väg att vända nu.

I förra omgången av superettan tog Gais sin första seger på fem matcher, när Degerfors besegrades på bortaplan med 1-0 efter mål av nyförvärvet Paulo Marcelo.

Matchen senast var även Patrik Ingelstens första match som huvudansvarig efter att Bosko Orovic fick lämna posten efter flera dåliga resultat och stort missnöje hos de grönsvartas supportrar.

Ingelsten har fått en smakstart i sina två första matcher – detta efter att Gais besegrade Norrby under onsdagskvällen.

– Återigen, vi har elva gubbar där ute som fajtas för varandra, både offensivt och defensivt. Det känns som att vi har bra kontroll i balansen hela matchen, säger Gais tränare Patrik Ingelsten om arbetsinsatsen och fortsätter:

– De har 17 avslut men avsluten är under kontroll. Vi vinner mer eller mindre det mesta. Sedan vet vi såklart att vi hade väldigt många tekniska fel i dag, men vi tog tre poäng igen och det är fantastiskt. Alla har tagit till sig hur vi ska jobba, då är man svårslagna. Sedan får vi bygga på det offensiva spelet med tiden.

Matchen på Gamla Ullevi bjöd på stekande sommarhetta men saknade tendenser till farliga målchanser under matchens inledande halvtimme. Gais såg ut att – likt förra matchen mot Degerfors – ligga rätt i sina positioner och släppte inte till något bakåt.

Norrby, som är inne i en liten svacka, lyckades inte heller hota Marko Johansson och Gais försvar anmärkningsvärt.

Publiken skulle få vänta till strax innan paus innan det tog fart ordentligt på Gamla Ullevi.

Med ett distansskott, längs med backen en bit utanför straffområdet, lyckades Makrillarnas anfallare Leonard Pllana överlista bortalagets målvakt Mergim Krasniqi. Norrby-målvakten försökte sträcka ut för att nå bollen men bollen letade sig fint in nere vid stolproten.

Gais tillbakapressade

Om första halvlek var jämn så var det mer betydligt mer Norrby under den andra halvleken. Gais blev tillbakapressade, Gais fick kämpa, Gais fick slita.

Norrby ägde bollen under stora delar av halvleken och vid flera tillfällen var det nära att kvitteringen kom från bortalaget.

Med kvarten kvar att spela fick Gais-publiken se nästa nyförvärv presentera sig på Gamla Ullevi – Måns Saebbö. Anfallaren ersatte Rasmus Rosenqvist.

Varken Saeböö eller Gais fick dock chansen att anfalla den sista kvarten.

Sista kvarten hade Norrby ett stort tryck mot Gais straffområde och var vid flertalet tillfällen nära att spräcka Johanssons nolla.

De grönsvarta lyckades försvara sig och när domaren blåste av matchen efter 95 minuters spel kunde Gais inkassera den andra raka segern i superettan.