Planstormare i Sveriges match mot Ukraina

Många svenskar tittade kanske bort efter det snöpliga övertidsmålet från Ukraina. Det gjorde tv-kamerorna också, som undvek att visa en åskådare som sprang in på plan i samband med firandet.

ANNONS
|

Publiken på Hampden Park i Glasgow, Skottland, fick bevittna en dramatisk förlängning i åttondelsfinalen mellan Sverige och Ukraina.

För en åskådare blev 120 minuter på en och samma plats för mycket.

I samband med att Artem Dovbyk nickade in segermålet i slutskedet av förlängningen tog sig en man in på planen.

LÄS MER:Aktivist landade på plan inför EM-stormötet

Via den ena kortsidan började mannen, i bar överkropp med en guldkedja runt halsen, löpa i riktning mot de ukrainska spelarna som firade tillsammans.

Dock kunde han brottas ner av funktionärer innan han nådde fram till firandet.

I bilderna syns inhopparen Yevhenii Makarenko gå fram till supportern, som inte ser särskilt bekymrad ut över att ha sparkats ner och omhändertagits.

ANNONS

Flera planstormare under EM

Det är inte första gången som en obehörig äntrat gräsmattan under EM. Inte heller är det första gången som det gått obemärkt förbi tv-sändningen.

Precis innan avsparken mellan Frankrike och Tyskland i gruppspelet så landade en fallskärmshoppare på plan.

Mannen visade sig vara en miljöaktivist från Greenpeace och kastade ut en boll med texten ”Kick out oil” innan han landade. I efterhand har han anhållits för olaga intrång.

LÄS MER:Aktivist landade på plan inför EM-stormötet

Flera planstormare har uppmärksammats under mästerskapet.

I gruppspelsmatchen mellan Tyskland och Ungern sprang en person in med en regnbågsflagga för att protestera mot att Ungerns parlament godkänt en lag som förbjuder spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga.

Och i mötet mellan Frankrike och Schweiz, som spelades på National Arena i Bukarest, sprang en man iklädd en rumänsk landslagströja, också in på plan.

LÄS MER:Ny planstormning i EM

Planstormaren i Frankrike-Schweiz-matchen.
Planstormaren i Frankrike-Schweiz-matchen. Bild: MARKO DJURICA
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS