Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

PL-stjärnans straff efter fylleskandalen

220 000 kronor i böter och indraget körkort i ett år. Det blir Liverpool-stjärnan Roberto Firminos straff efter att han stoppades för rattfylla på julafton.

Roberto Firmino har varit en av Liverpools mest framträdande spelare under säsongen - både som målskytt och framspelare. Men vid sidan av planen har det varit mer struligt för brassen. 

På julaftons morgon stoppades anfallaren i sin bil av polisen i Liverpools centrala delar. Polisen bad stjärnan att genomföra ett alkoholtest - utslaget visade att Firmino hade otillåtna mängder alkohol i blodet. I dag, lite mer än en månad efter förseelsen, hölls rättegången mot 25-åringen och då stod det klart att han straffas med 20 000 pund (motsvarande 220 000 svenska kronor) i böter och indraget körkort i ett år. 

– Jag vill be om ursäkt till klubben, tränaren, mina lagkamrater och alla supportrar för att jag har satt mig själv i den här situationen. Det jag har gjort är fel. Jag lovar alla i Liverpool-familjen att lära mig av misstaget och den här erfarenheten och aldrig göra om det, sa en ångerfull Firmino i samband med rättegången, enligt Sky Sports.