PL-stjärnans straff efter fylleskandalen

220 000 kronor i böter och indraget körkort i ett år. Det blir Liverpool-stjärnan Roberto Firminos straff efter att han stoppades för rattfylla på julafton.

ANNONS
|

Roberto Firmino har varit en av Liverpools mest framträdande spelare under säsongen - både som målskytt och framspelare. Men vid sidan av planen har det varit mer struligt förbrassen.

På julaftons morgon stoppades anfallaren i sin bilav polisen i Liverpools centrala delar. Polisen bad stjärnan att genomföra ett alkoholtest - utslaget visade att Firmino hade otillåtna mängder alkohol i blodet. I dag, lite mer än en månad efter förseelsen, hölls rättegången mot 25-åringen och då stod det klart att han straffas med 20 000 pund (motsvarande 220 000 svenska kronor) i böter och indraget körkort i ett år.

–Jag vill be om ursäkt till klubben, tränaren, mina lagkamrater och alla supportrar för att jag har satt mig själv i den här situationen. Det jag har gjort är fel. Jag lovar alla i Liverpool-familjen att lära mig avmisstaget och den här erfarenheten och aldrig göra om det, sa en ångerfull Firmino i samband med rättegången, enligt Sky Sports.

ANNONS
ANNONS