Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

PL-klubben kan köpas av kinesisk bank

Utländska investerarna fortsätter att flytta fram positionerna i Premier League. Nu uppger Daily Mail att Southampton är nära att bli uppköpta av den kinesiska banken CITIC Securities - för motsvarande 2,5 miljarder svenska kronor.

Southampton har varit en av de bäst skötta klubbarna i England de senaste åren med en framgångsrik akademi och attraktivt spel. 

Trots att sydkust-klubben har nått högre tabellplaceringar sju år i följd anser ledningen att stora investeringar är ett måste för att hålla jämna steg med resten av ligan. 

I ett öppet meddelande till fansen berättade klubbens ägare Katharina Liebherr i slutet av januari om Southamptons planer för framtiden. 

"Konkurrensen i Premier League ökar för varje år och vi måste hänga med i utvecklingen och titta på nya marknadsområden för att vårt varumärke ska fortsätta växa. På senare år har vi nått stora framgångar och för att säkerställa att trenden ska fortsätta i samma riktning kommer vi att behöva titta på nya affärspartners", skrev hon då. 

Bank redo att lägga bud

Uttalandet kom i samband med att det ryktades om att investmentföretaget Lander Holdings skulle köpa upp en del av klubbens aktier. Den affären ser ut att ha fallit igenom. Istället har CITIC Securities klivit fram som främste intressenter, det skriver Daily Mail.  

Banken, statligt ägd och en av Kinas största, ska vara redo att lägga ett bud på motsvarande 2,5 miljarder svenska kronor för att få kontroll över Southampton. 

CITIES har sedan tidigare lagt beslag på 13 procent av Manchester City för cirka 3 miljarder kronor - och ser nu ut att utöka sitt inflytande i den brittiska fotbollen.