Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

Piken mot "Real Utsikten": "Är lika bra som Blåvitt"

Utsiktens BK har värvat tungt - och seriekonkurrenterna pekar ut Bosko Orovics manskap som storfavoriter i söderettan. – Det är bara att gilla läget, sticka ut hakan och tro på att vi ska vinna, säger tränaren.

George Mourad, Alexander Nadj och Robin Book är några av flera tunga profilnamn som "Kiken" har hämtat in under försäsongen. Och satsningen verkar ha imponerat på seriekonkurrenterna i söderettan. När division 1 hade sin upptaktsträff i Stockholm under onsdagen pekade nio av 14 klubbar ut Utsikten som favoriter till att ta hem seriesegern. 

– Vi har en målsättning att ta en av de två första platserna, och vi vill gärna vinna i år, säger Utsiktens tränare Bosko Orovic, som är allt annat än tyngd av favoritskapet. 

– Det är bara att gilla läget, sticka ut hakan och tro på att vi ska vinna och jobba stenhårt därefter. Sedan är det alltid lite spel för galleriet på sådana här upptaktsträffar, nu har vi fått in ett par bra namn - men vi måste få ihop en helhet också. 

"Lika bra som Blåvitt" 

Orovic själv satte också han "Kiken" högst upp när han fick frågan om vilket lag som vinner serien. 

– Jag kommer alltid vara sådan att jag tror på mitt lag. Jag går aldrig in i en serie utan att ha målet att försöka vinna. Annars tycker jag det känns ganska lönlöst...

Ni har till och med benämnts som "Real Utsikten", vad säger du om det?
– Haha! Det tänker jag inte ens kommentera, det får stå för de andra klubbarna, säger tränaren och skrattar. 

Och att ni är lika bra som Blåvitt var det någon som yppade...
– Haha, ja det var väldigt mycket sånt snack på den här träffen, men där är vi inte. 

Samtidigt som tränaren har stor tro på sitt eget lag förväntar han sig stenhård konkurrens från flera lag i toppen. Utsiktens premiärmotståndare, Ljungskile SK, som ramlade ur superettan i höstas, håller han som ett topplag i årets serie. 

– De har värvat bra, så det blir en tuff bortamatch för oss direkt. Ljungskile kommer garanterat vara med och utmana om topp tre. 

Några fler lag du tror blir farliga? 
– Landskrona, Mjällby och Kristianstad, sedan är det alltid något lag man missar. 

"Ville hetsa Bosko lite" 

Om Utsiktens BK tippas ta hem slutsegern så är det inte lika höga förväntningar på lokalkonkurrenten Qviding inför årets säsong. 

– Vi är väl tippade i bottenregionerna, det är väl inte så oväntat med tanke på vilka duktiga spelare som har lämnat oss i vinter, säger tränare Lallo Fernandez. 

Men trots att laget är nederlagstippat räknar Fernandez själv inte med att det blir en kämpig säsong - utan han ser ljust på 2017. 

– Jag tycker att vi ska spänna bågen och satsa på att bli en obehaglig överraskning för de andra lagen. Får vi bara ordning på vårt försvarsspel tror jag att det här året kan bli riktigt roligt. Klubben och spelarna tror stenhårt på det lag som vi har. 

Och precis som flera andra av seriens tränare tror Fernandez att det blir Utsikten som kommer ta hand om direktsplatsen till superettan. 

– De har ett fantastiskt fotbollslag på gång när det gäller kvaliteten på deras spelare. Får Bosko ihop laget blir det Utsikten i topp. 

"Real Utsikten" är väl vad du kallar dem hörde jag...
– Haha, ja, det var jag som sa det. Jag satt bredvid Bosko på upptaktsträffen så jag hetsade honom lite. Men de är stora favoriter, det tycker nästan alla tränare. 

Säsongen 2017 ingår också ytterligare ett Göteborgslag, Assyriska BK, i söderettan. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.