Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pikade Lagerbäck: "En kopp kaffe hade varit gott"

Tillbaka i det svenska landslaget är Lars Lagerbäck som har en mentorsroll till Janne Andersson. Någon risk för konflikt mellan tränarna är det ingen risk för. – Jag är prestigelös, det är Lasse också. Vi hade inte jobbat ihop om det funnits någon som helst tveksamhet, säger Janne Andersson.

Den 53-årige Janne Andersson överraskade många när han tog ut Lasse Lagerbäck i ledningen kring landslaget. Den förre svenske förbundskaptenen ska vara med och vara rådgivande åt Janne Andersson. Ett beslut som Andersson förklarar med att duon är helt prestigelösa.
– Jag har ingen prestige. Jag vill göra bra saker, sen vem som gör bra saker är ointressant. Huvudsaken är att det går bra, vem som sagt vad eller vem som gör något är helt ointressant. Går det åt helsike så kan ni hänga mig. Går det bra kan ni hylla alla.
– Jag har total prestigelöshet, Lasse är samma person och vi hade inte jobbat ihop om det funnits någon som helst tveksamhet.

Duon verkar ha kommit varandra nära direkt i sina nya roller.
– Lasse är en mentor och det är jag som bestämmer. Han gör precis vad jag säger, så en kopp kaffe hade varit gott, säger Andersson till sin mentor innan presskonferens startade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.