Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Per Wahlberg
Bild: Per Wahlberg

Piggt Gais föll i årets första match

Flera skapade chanser och ett anfallsspel med fart och frenesi räckte inte. Halmstad blev för svårt för Gais – som föll i årets första träningsmatch.
– Jag är imponerad och stolt över det killarna presterar, säger Bosko Orovic.

Första träningsmatchen för säsongen avklarad.

Det slutade med 0–1-förlust på ett kylslaget Valhalla för Gais, som trots nederlaget långa stunder bjöd på offensiv och energisk anfallsfotboll – och skapade flera vassa chanser.

– Jag är imponerad och stolt över det killarna presterar. 60 minuter var det jag visste att vi skulle hålla och jag tycker att vi gör det för jäkla bra. Sedan är det bara en försäsongsmatch, men linjerna funkade i vårt spel. Vi hade stort defensivt fokus i dag och jag tycker att vi hanterar vårt försvarsspel bra, säger Bosko Orovic.

Med från start fanns flera nya spelare.

Inlånade Marko Johansson i mål, provspelande Marcus Haglind Sangré som mittback och mittfältsförvärvet Predrag Randelovic fick alla en plats i startelvan. I andra halvlek kom också Elfsborgs-lånen Arian Kabashi och Rasmus Rosenqvist in.

Är det något i ert utförande som du är extra nöjd med?

– Så länge vi spelar ett snabbt spel är vi svåra att möta. Det ska inte vara lätt för Halmstad eller någon annan att möta oss.

Och på minuskontot ... ?

– Om man ska plocka fram något negativt, som vi inte behöver prata så mycket om än ... så har vi flera bra chanser som vi inte lyckas utnyttja. Men för att vara ett nytt gäng, så tycker jag vi har kommit långt och det är jätteroligt.

"Gick på ryggmärgsbeteende"

Också i spelartruppen var det positiva tongångar efter matchen.

Marcus Bergholtz, lagkapten i Calle Nyströms frånvaro, var belåten med stora delar av insatsen – inte minst med tanke på att laget såhär långt knappt ägnat någon tid åt det taktiska, åtminstone inte offensivt.

LÄS MER: Tillräckligt för att spela till sig ett kontrakt?

– Man vet aldrig när du går in i första matchen hur utfallet ska bli. Vi vet hur vi vill spela, men vi har bara haft en enda taktisk genomgång hittills och det var hur vi i försvaret skulle pressa HBK i första halvlek. Så offensivt var det mycket ryggmärgsbeteende, inspiration och spelförståelse från oss. Det är inte det bästa på lång sikt, men i en sådan här match där det handlade om att komma igång fungerade det bra.

Hyllar nyförvärvet

Det var inte sällan Bergholtz tillsammans med Andreas Östling och Predrag Randelovic på centralt mittfält som såg till att Gais kopplade ett grepp om matchen, framför allt i första halvlek.

Och 29-åringen var imponerad av nyförvärvet Randelovic.

– Han är jättelätt att spela med, vi behövde bara en träning sedan hittade vi vårt samarbete. Vi kompletterar varandra bra. Han kommer bli en stor tillgång.

Randelovic var också den som låg bakom Gais bästa chans i den första halvleken. En lång frispark från mittfältare nådde till slut Edin Hamidovic, som drog till – men Malkolm Nilsson parerade storstilat.

Det fanns flera bra möjligheter åt båda håll både innan och efter paus, men den rätta skärpan saknades fram till dess att Emil Tot Wikström i den 65:e minuten prickade in matchens första och enda mål.

Fakta: Gais–Halmstad

Resultat: 0–1

Målskyttar: 0–1 ( 65) Emil Tot Wikström

Publik: 821, Valhalla IP

Så startade Gais:

Marko Johansson – August Wängberg, Marcus Haglind Sangré, Alexander Angelin, Niclas Andersén – Predrag Randelovic, Andreas Östling, Marcus Bergholtz – Leonard Pllana, Edin Hamidovic, Karl Bohm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.