Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Pierre-Emerick Aubameyang har hjärtproblem – efter covid-19

Pierre-Emerick Aubameyang har drabbats av hjärtproblem – detta efter att han varit sjuk i covid-19, det meddelar Gabons fotbollförbund.

Tre spelare i Gabons landslag, däribland Arsenalstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang, stoppades från spel i fredagens match mot Ghana i Afrikanska mästerskapen i fotboll.

Aubameyang, Axel Meyé och Mario Lemina har alla haft covid-19 och undersöktes därför av Afrikanska fotbollsförbundets medicinska kommission inför matchen. Då upptäcktes lindriga skador på deras hjärtan, och de fick spelförbud.

Det gabonesiska förbundet säger att det inte är något allvarligt, men att man inte vill ta några risker.

Utöver nämnda trio saknade Gabon ytterligare två spelare, Sidney Obissa och Lloyd Palun, mot Ghana, efter positiva covid-19-tester häromdagen.

Tuff period i Arsenal

Pierre-Emerick Aubameyang huserar till vardags i Premier League och Arsenal – där karriären dock har gått utför den senaste tiden. Anfallsstjärnan blev fråntagen kaptensbindeln i mitten av december och har hamnat i frysbox ”deluxe”.

Inte nog med att Aubameyang inte längre är aktuell för spel med klubben, han är inte ens med och tränar med A-laget längre.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.