Pierre Bengtssons speciella situation inför EM

Martin Olssons EM-deltagande är i fara. Pierre Bengtsson får därmed fortsätta stå stand-by.
– Jag har sagt att det vore bra om han inte åker i väg till Hawaii, säger förbundskapten Janne Andersson.
– Jag håller båda alternativen öppna, säger Pierre Bengtsson själv.

ANNONS
|

Det blir ingen Martin Olsson i BK Häckens cupfinal mot Hammarby IF under söndagen, det beskedet lämnade klubben under lördagen.

Vänsterbacken har en spricka i vadbenet. Normal läkningstid är 3-6 veckor.

LÄS MER:Martin Olsson missar cupfinalen

Vad det innebär för sommarens EM-återstår att se. Efter 2–0-segern mot Finland konstaterade förbundskapten Janne Andersson:

– Det låter inte bra. Samtidigt har inte jag med vårt medicinska team hunnit analysera honom färdigt. Det ska vi göra i morgon (söndag). Skulle Martin inte kunna vara med är Pierre (Bengtsson) en fullgod ersättare. Han har visat att han håller nivån.

Bengtsson startade mot Finland. Och får i och med frågetecknet kring Olsson fortsätta vara redo om han skulle behövas även längre fram.

ANNONS

– Jag har pratat med Pierre och sagt att jag hoppas att han inte har bokat upp massa annat i sommar. Det vore bra om han är tillgänglig, men vi har inte pratat så mycket mer än så, säger Janne Andersson.

– Jag har sagt att det vore bra om han inte åker i väg till Hawaii.

Pierre Bengtsson mötte också media och pratade om den speciella situationen. Först petad, sedan blixtinkallad – och nu ... osäkert.

– Det är klart att man ska ställa om sig mentalt att komma hit, men det sker naturligt att komma in i gruppen igen. Jag tycker att vi har haft bra dagar i Båstad och förberett oss bra för den här matchen.

LÄS MER:Svenskt styrkebesked – tog säker seger mot Finland

Hur var det att inte komma med i EM-truppen?

– I mitt huvud hade jag förberett mig för EM. Det var där jag såg mig själv. Det tog några dagar att bearbeta det beskedet. Det är klart att det var ett hårt slag för mig personligen.

Det var inte så att man övervägde att tacka nej när Janne Andersson ringde igen?

– Nej, för mig var det inget alternativ.

Nilsson i samma situation

Om osäkerheten som råder nu, semester eller EM, säger han:

ANNONS

– Det har varit lite svårt att planera veckorna. Man får hålla båda alternativen öppna, så får vi se vad som händer.

Joakim Nilsson sitter faktiskt lite i samma situation som Pierre Bengtsson. Efter att Pontus Jansson klivit av skadad för Brentford FC under lördagen kan även han komma att behövas mer framöver.

– De (Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson) kommer lämna oss i kväll. Men det gör alla då vi återsamlas först på onsdag. Sedan får vi se vad vi har för behov framåt, säger Janne Andersson.

På frågan om Pontus Janssons skada blev svaret:

– Han verkar ha gått ut med ljumskkänning, men vi vet inte vad det innebär.

– Det är klart det hade varit tråkigt om det skulle vara något som hindrar honom från att vara med, men vi vet som sagt inte.

LÄS MER:Med ”Foppa” i storslag slipper vi sakna Zlatan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS