Pettersson om comebacken: "Det var magiskt"

I U21-premiären skadade sig Tom Petterson. Mot Djurgården fick han sina första minuter för säsongen. – Det var magiskt att få spela igen, säger han.

ANNONS
|

Den 26-årige mittfältaren åkte på en fotskada redan i U21-premärien mot Häcken den 23 februari. Mot Djurgården under måndagskvällen fick han hoppa in med tre minuter kvar istället för Tobias Hysén.

– Det var gött. Magiskt att få spela igen särskilt med den stämningen som var på slutet. Det har varit efterlängtat för mig. Jag har ju längtat sedan jag blev skadad och fick mitt skadebesked, säger Pettersson och fortsätter.

– Det har varit jättejobbigt att inte kunna spela. Jag har knappt sett en träning när jag var skadad. Jag var ju i gymmet mycket men när jag hade chansen ville jag inte titta. Det var för jobbigt.

ANNONS

Formen nu?

– Bra. Jag har tränat på jäkligt bra och formen känns bra. Jag känner mig redo att spela mer. Rent mentalt är man extremt sugen och jag har ju spelat en del i U21 sedan jag kom tillbaka.

Pettersson lyckades utmärka sig på planen redan i comebacken. När Djurgården tryckte på för en kvittering i slutet kastade han sig fram och täckte skott.

– Den tog på benet tror jag, jag vet inte. I det läget på övertid är det bara för mig att se till att vi ska vinna. Man får ge allt i en sådan situation och gå på instinkt.

ANNONS