Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Pettersson: "Min dröm sedan jag var fem år"

Tom Pettersson har lämnat bänken – och tillbakavisar uppgifterna om att han har varit på väg bort från IFK Göteborg. – Jag tänker inte ge upp min dröm, säger han.

Sju allsvenska matcher från start debutåret 2015 och ingen enda efter 16 matcher i år. Då tog ryktena fart om att Tom Pettersson, Trollhättepojken som värvades från Åtvidaberg, var på väg att lämna Blåvitt.

Hur mycket låg det i det?

– Inte mycket alls. Eller … ingenting, egentligen, säger Tom Pettersson och utvecklar:

– Det är klart att det blir mycket tankar när man inte spelar varje match. Samtidigt har jag haft som dröm att spela i Blåvitt sedan jag var fem år. Och då tänker jag inte ge upp det i första taget för att jag inte spelar. Så har jag känt hela tiden.

De senaste två matcherna, mot Djurgården och Falkenberg, har Tom Pettersson fått Jörgen Lennartssons förtroende att spela från start.

– Just nu känns det bra. Jag har i och för sig bara spelat de två senaste, men det är såklart 100 gånger så roligt att spela från start än att sitta på bänken. Så just nu försöker jag bara gå in och köra allt jag har.

Hur mycket njuter du av att vara med i laget?

– Väldigt mycket faktiskt. Jag kände det innan Djurgårdsmatchen, jag kom på mig själv att stå och njuta precis innan han skulle blåsa igång matchen. Det är där man vill vara. I hetluften. Och få ge sitt allt. Bidra med det man kan.

Det har varit en ganska lång period av matcher där du har varit utanför laget. Ingen fotbollsspelare vill vara utanför laget. Vad är det som har gjort att du har orkat uthärda den här perioden? Vad är det som har drivit dig?

– Jag har aldrig varit någon som har ger upp. Oavsett. Som du säger, jag har fått kriga hela tiden. När jag har kommit in har jag gett mitt allt och gjort det bra. Mer kan jag inte göra.

Tom Pettersson ser ut att få starta även mot Karabach i det slutkvalet till Europa League, där första matchen spelas på Gamla Ullevi på torsdag kväll.

– Det blir en jävligt häftig match först och främst. En playoff-match till Europa League. Det är det vi har kämpat för när vi har varit runt i Europa i alla kvalrundor. Det skulle betyda mycket för klubben. Trots att man inte vet jättemycket om Karabach har de varit i flera gruppspel, de är jävligt bra. Det blir tufft.

Vad vet du om dem?

– Jag har sett lite på video. Det är ett spelskickligt lag. Det är inget att snacka om. Hoppas vi har en bra chans. Vi kommer ge allt vi har och lite till. Det kommer bli jäkligt roligt.

Blir det här den största matchen för dig? Man kanske inte tänker så?

– Nej, det gör jag faktiskt inte. Det blir en stor match.

Det är ”bara” fotboll?

– Ja, det är faktiskt så. Särskilt nu när man har fått en liten kille (Lennox) också. Det är typ det viktigaste i hela världen, familjen. Det är ändå ett perspektiv på det när man har fått barn.

Blir du en bättre fotbollsspelare av det också, rentav?

– Ja, det tror jag. Man gräver inte ner sig hemma, det försvinner.

Har det hjälpt dig på vägen tillbaka?

– Ja, absolut. Det känner jag.