Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Petronella Ekroth spelade i Djurgården innan hon lämnade för spel i Juventus. Efter en säsong i Italien står hon som klubblös – samtidigt som hon är klar för uppdraget som expert i Viasats Premier League-sändningar. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Petronella Ekroth spelade i Djurgården innan hon lämnade för spel i Juventus. Efter en säsong i Italien står hon som klubblös – samtidigt som hon är klar för uppdraget som expert i Viasats Premier League-sändningar. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Petronella Ekroth blir Premier League-expert i Viasat

Petronella Ekroth har lämnat det tuffa livet i Juventus och sadlar om till expert i Viasats Premier League-sändningar den kommande säsongen.
Ett besked som även öppnar för en återkomst till damallsvenskan.
– Nu är det värt att stanna hemma, säger försvararen i ett pressmeddelande

Sportsliga framgångar fanns det gott om i Juventus, men trots detta var det en tung säsong i Italien för Petronella Ekroth.

I juni berättade fotbollsstjärnan för podden Ofiltrerat om den tunga vardagen i Turin, där hon var med och tog dubbla titlar. Bland annat vittnade Ekroth om härskarteknik, hur tränare kunde välja ut hackkycklingar i laget och hur hon gråtit nästan varje dag.

Nu kommer beskedet att hon vänder hem till Sverige, dock är det inte en klubb som har presenterat försvararen. NENT Group har knutit till sig Petronella Ekroth som expert under den kommande säsongens Premier League-sändningar i Viasat.

– Det här är något jag drömt om att jobba med när jag en gång lägger av med fotbollen. Nu kom chansen lite tidigare, och det känns verkligen roligt, säger Petronella Ekroth i ett pressmeddelande.

Öppnar för spel i Sverige

Valet att bli expert kan innebära att livet som utlandsproffs är ett färdigt kapitel. Istället öppnar hon för spel hemma i Sverige, där hon bland annat representerat Djurgården och Hammarby.

– Jag tror att jag kanske tänkt lite annorlunda kring min fortsatta spelarkarriär om NENT Group inte varit med i bilden, då hade det känts enklare att dra till ett annat land. Nu är det värt att stanna hemma, och samtidigt satsa på expertuppdraget vid sidan om, säger Ekroth i ett pressmeddelande.

NENT Groups sportchef, Per Nunstedt, är nöjd med värvningen.

– Petronella är en perfekt förstärkning till NENT Groups Premier League-lag. Ända sedan hon gästade vår studio i våras så har vi önskat att få in henne till redaktionen, och när hon lämnade Juventus så föll alla bitar på plats, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.