Peter Gerhardsson sågar premiärmatchen: ”Blir parodi”

Snön vräkte ner under Häckens premiär i Umeå. Efter matchen har både spelare och experter ifrågasatt beslutet att spela vidare trots vädret. Även förbundskapten Peter Gerhardsson är kritisk till beslutet att fortsätta spela.
– Man kan ju konstatera att det finns ett riskmoment i att spela fotboll på den här typen av underlag, säger han.

ANNONS
|

När Häcken spelade damallsvensk premiär mot Umeå var inte den stora snackisen spelet eller att topptippade Häcken bara fick 1–1 mot nykomlingen. Efter matchen handlade det i stället om vädret.

Under söndagens match vräkte snön ner och dels fick den vita bollen bytas mot en orange och dels fick matchen avbrytas för skottning innan den kunde återupptas igen.

– Det var fullständig kaos! Jag har aldrig varit med om något liknande ... inför matchen tänkte jag att det här går nog bra ändå. Sen började det och det blev bara värre och värre. Det var fruktansvärt och man såg ingenting och det blåste spikar i ansiktet, sa Häcken-målvakten Jennifer Falk till GP efter matchen.

ANNONS

På måndagens presskonferens där den svenska VM-kvaltruppen presenterades fick förbundskapten Peter Gerhardsson frågan matchen borde verkligen borde spelats klart.

Han säger att han inte själv var på plats i Umeå utan att han i stället var på plats på premiärmatcherna på Tele2 arena.

– Vit snö, vit klädsel på Häcken och vit boll var inte optimalt när man kollade på tv, så jag blev glad när man tog fram den orange bollen. Det blir lite parodi på det hela. Det känns inte som det är riktigt på riktigt, säger han.

Ser risker

Gerhardsson fortsatte:

– Sen den stora saken är säkerhetsfrågan med skaderisk och sånt. Nu har jag inte hört något men det vore väldigt jobbigt för individen och laget om någon drabbats av en skada i de här förutsättningarna.

Borde matchen spelats?

– Jag vet inte om det inte borde spelas. Den kan ju startas men… Nu var inte jag arrangör men vad kan kan göra? Kan man få bort snön och finns det värme i planen? Jag vet inte men man kan ju konstatera att det finns ett riskmoment i att spela fotboll på den här typen av underlag.

LÄS MER:Snökaos i Häckens premiär

LÄS MER:Se Peter Gerhardssons presskonferens

LÄS MER:Häcken kastar premiären i papperskorgen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS