Peter Fröjdfeldt delar ut ett gult kort till Italiens Luca Toni under EM 2008 i en gruppspelsmatch mellan Italien och Holland i Bern, Schweiz.
Peter Fröjdfeldt delar ut ett gult kort till Italiens Luca Toni under EM 2008 i en gruppspelsmatch mellan Italien och Holland i Bern, Schweiz. Bild: Niklas Larsson

Peter Fröjdfeldt aktuell för toppjobb i Grekland

Att domare drar till sig utländskt intresse hör inte till det vanliga. Men nu är välmeriterade Peter Fröjdfeldt nära ett toppjobb i Grekland uppger Sportbladet. ”Det stämmer att jag fått en förfrågan”, skriver Fröjdfeldt i ett sms till tidningen.

ANNONS
|

Peter Fröjdfeldt har en gedigen meritlista och dömt både Champions League och EM. 2008 var senaste gången han satte pipan i mun och signalerade för att 90 minuters speltid var över. Men enligt uppgifter till Sportbladet är Eskilstunabon aktuell för att ge sig in i på domarbanan igen.

Peter Fröjdfeldt är en av två kandidater som kan ta över som domaransvarig i Grekland.

Peter Fröjdfeldt kommunicerar med Cristiano Ronaldo i en match under EM 2016.
Peter Fröjdfeldt kommunicerar med Cristiano Ronaldo i en match under EM 2016. Bild: Armando Franca

Hans främsta utmanare är britten Mark Clattenburg som bland annat dömt Champions League-finalen 2016, EM-finalen samma år och som senast basat över domarna i Kinas högsta liga.

I ett sms till Sportbladet bekräftar Fröjdfeldt att det kan bli aktuellt med ett Greklands-äventyr.

ANNONS

”Det stämmer att jag fått en förfrågan om att vara ansvarig för domarna i Grekland. Framtiden får utvisa om det blir så eller inte.”

Under en längre period har grekisk fotboll haft problem på läktaren och med ägare. Bland annat stormade PAOK:s president Ivan Savvidis in på planen under en match med en pistol i byxlinningen när ett domslut gick emot hans lag 2018. Domaren Thanasis Tzilos blev vid ett annat tillfälle misshandlad utanför sitt hem

PAOK:s klubbägare Ivan Savvidis stormade planen med en pistol i byxlinningen efter en match mot AEK Aten 2018.
PAOK:s klubbägare Ivan Savvidis stormade planen med en pistol i byxlinningen efter en match mot AEK Aten 2018. Bild: Uncredited

För att stävja problematiken inom grekisk fotboll beslutade Fifa och Uefa att 2018 tillsätta en internationell domarkommitté i landet. En av representanterna var Anders Frisks gamla parhäst, den assisterande domaren Leif Lindberg, men hans kontrakt gick ut tidigare i somras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS