Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Peter Bronsman.  Bild: NICKLAS ELMRIN
Peter Bronsman. Bild: NICKLAS ELMRIN

Peter Bronsman dödshotad efter turbulensen i GFC

Det har stormat kring Göteborg FC sedan ordföranden Peter Bronsman meddelade att elitsatsningen skulle läggas ner. Nu har Bronsman dödshotats, skriver Fotbollskanalen.
– Jag har inga kommentarer till det. Jag känner mig trygg, säger han.

I slutet av december meddelade Göteborg FC:s ordförande Peter Bronsman att klubben kommer lägga ner elitverksamheten. Beskedet rörde upp känslor och ett par dagar senare kom nya beskedet: satsningen fortsätter och kan nu bli en del av BK Häcken.

LÄS MER: BK Häcken vill ta över Göteborg FC – kallar till extra årsmöte

Nu skriver Fotbollskanalen att Peter Bronsman efter beskedet om nedläggningen blivit dödshotad.

– Klubbens säkerhetsansvarige polisanmälde via Peter Bronsman. Bronsmans familj fick hotet via telefon och tog illa vid sig. Det var kopplat till honom och vi förstod att det hade att göra med det som hänt i Kopparbergs/Göteborg. Det var mycket skriverier om det här med Kopparbergs nedläggning, så gissningsvis har den här personen retat upp sig på det. Han hotade Bronsman till livet. Vi fick fram en misstänkt som vi har pratat med, säger David Lorentz, gruppchef på polisen i region väst, till sajten.

Enligt polisen är personen bakom hotet ångerfull.

– Han kanske inte var vid sitt fulla medvetande? Han säger att han var berusad och inte hade koll. Han är väldigt intresserad av fotboll och följer damfotboll mycket.

Någon utredningen efter hotet pågår inte.

– Vi ser inte att det finns någon hotbild mot Bronsman eller familjen. Så det har lagts ner av vår förundersökningsledare. Vi har återkopplat till Bronsman som inte känner någon mer oro. Han vill inte att det drivs vidare, säger David Lorentz till Fotbollskanalen.

Peter Bronsman själv är fåordig om hotet.

– Jag känner mig trygg. Det kommer folk som tycker utan att man sätter sig in i saker. Mer än så vill jag inte säga.

Göteborgs ordförande hänvisar till Lars Classon som är säkerhetsansvarig i klubben.

– Det är inget jag vill prata om. Det finns inget mer att säga än att om det är så att något har hänt så är det väldigt tråkigt att det sker, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.