Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Häckens målvakt Peter Abrahamsson gjorde comeback under lördagen.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Arkivbild. Häckens målvakt Peter Abrahamsson gjorde comeback under lördagen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Peter Abrahamsson tillbaka när Häcken slog Örebro SK

Efter nästan ett års frånvaro fick Peter Abrahamsson ställa sig mellan stolparna.
32-åringen var tillbaka i mål när Häcken besegrade Örebro SK med 1–0.
– Äntligen! Det var gött att få känna lite nervositet inför en match ingen, säger 32-åringen.

Det var kanske inte en match som gick till historien som den mest underhållande. Det slog inga gnistor om mötet mellan Häcken och Örebro i Skövde.

Häcken, tja de segrade till slut med 1–0 efter att Leo Bengtsson petat in matchens enda mål efter att Oskar Sverrisson serverat honom med ett fint inspel i matchminut 75.

Men i Häckenleden var det nog inte en uddamålsseger mot Örebro på Västgötaslätten som värmde mest. Nej, vad supportrarna garanterat mest gladdes åt var det faktum att Peter Abrahamsson var tillbaka mellan de gulsvarta stolparna.

LÄS MER: Se matchen mellan Häcken och Örebro

Abrahamsson: ”Lite speciellt i morse”

Målvakten har kämpat med att komma tillbaka efter ett han drog korsbandet under en match mot Djurgården i augusti förra året – och under lördagen fick han äntligen spela match igen.

– Det var lite speciellt i morse, när man vaknade och det var matchdag igen. Det var ett tag sedan man laddade för match. Så det var riktigt kul att spela igen, det var gött.

Hur kändes kroppen?

– Kroppen kändes bra, knät höll ju som tur var så det kändes bra. Sen var det lite ringrostigt och lite miss i tajming, men annars tycker jag det fungerade helt okej.

Det blev dock bara en halv match för Peter Abrahamsson. I halvtid valde Per-Mathias Högmo att ställa Jonathan Rasheed mellan stolparna. Det var dock inga konstigheter med det, båda lagen luftade bänkarna rejält under träningsmatchen på Södermalms IP.

– Det var planen. Dels mjukstarta med knät, men nya tränarna ville se båda målvakterna i matchspel.

Stod för superräddning: ”Bra att jag fick tag i den”

Även om det var en tämligen chansfattig halvlek som Peter Abrahamsson fick spela så hann han göra i alla fall en svettig räddning. Dennis Hümmet fick till en bra träff precis utanför straffområdet, men nekades av 32-åringen i Häcken-målet.

– Det var väl det som jag hade att syssla med, så det var bra att jag fick tag i den.

Vill man ha mer eller mindre att göra när man gör första matchen på så lång tid?

– Jag vet inte riktigt... alla matcher lever ju sina egna liv, så det blir vad det blir egentligen. Men lite vill man ha att pyssla med, så man kan komma in i det. Men matcher där det inte händer någonting är bra att träna på med.

LÄS MER: På besök i Sverige – för att diskutera Daleho Irandust

Innan korsbandsskadan var Peter Abrahamsson gjuten förstemålvakt i Häcken. Det är knappast höga odds på att så även blir fallet när den allsvenska säsongen återupptas efter EM – även om han själv inte tar det för givet.

– Det är det jag siktar på i alla fall, sen är det inte jag som bestämmer det. Jag får bara träna på och så får vi ser vem som står 4 juli.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.