Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Petad i landslaget – nu byter han klubb

Sejouren i Genoa blev inte särskilt lyckad – nu står det klart att Oscar Hiljemark lämnar Serie A-klubben för Panathinaikos. I Grekland blir han lagkompis med Niklas Hult, Mattias Johansson och Guillermo Molins.

Oscar Hiljemark imponerade stor under sin tid i Palermo och var en nyckelspelare i klubben dit han anslöt från holländska PSV Eindhoven 2015. Men sedan mittfältaren i vintras flyttade vidare till Genoa har flytet i Italien inte fortsatt.

Den tidigare Elfsborgsspelaren har haft svårt att ta en plats och under inledningen av årets Serie A-säsong har han varit helt utanför truppen. 25-åringen har sedan ankomsten till Genoa dessutom tappat sin plats i landslaget och ställdes nyligen utanför Janne Anderssons trupp som ska ta sig an Bulgarien och Vitryssland i VM-kvalet. 

Nu, på deadline day, står det efter en tids spekulationer, klart att Hiljemark lämnar Italien för att i stället flytta vidare till den grekiska storklubben Panathinaikos. Affären, som har varit på gång ett tag, är alltså till slut i hamn och bekräftades under torsdagskvällen. 

I Aten-klubben blir Hiljemark lagkamrat med tre andra svenskar. Niklas Hult, Guillermo Molins och Mattias Johansson, som sedan tidigare finns i klubben. 

 

Hard last-days work by GSM's Carl Fhager finally led to Oscar Hiljemark becoming a Panathinaikos player

A post shared by Patrick Mörk (@agentmork) on