Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petad av Hamrén: "Klart att man blir besviken"

Han var Erik Hamréns uttalade förstaval bredvid Zlatan Ibrahimovic inför EM. Mot Italien blev det dock bänkplats för Marcus Berg.… – Klart att man inte vill sitta på bänken, säger Berg efter förlusten mot Italien.

Under landslagets uppladdningsläger i Båstad var Erik Hamrén glasklar. På en presskonferens förklarade han att Marcus Berg var hans val som partner till Zlatan Ibrahimovic.
– Som jag ser det så är Marcus före John, sa Hamrén då.

Mot Irland fick Marcus Berg förtroendet från start men mot Italien var det i stället fansens favorit, John Guidetti som fick starta. 
– Det är klart att man inte vill bli utbytt. Man vill inte sitta på bänken. Jag har gått igenom min match mot Irland. Det är klart jag är besviken, säger Berg.

Med bara några minuter kvar av mötet med Italien fick han hoppa in men lyckades inte bidra med så mycket.
– Hela laget gör en bra match. Vi krigar på hela laget och gör det bra. När laget spelar bra är det lätt för individen att vara bra. Är individen bra så hjälper det även laget, säger anfallaren.

Ännu en match med noll skott på mål, känslan?
– Det är tufft såklart. Vi möter ett världsmotstånd och en poäng hade gjort en ganska stor skillnad. Hade vi fått med oss ett kryss i dag så hade vi kanske klarat oss med ett kryss mot Belgien. Nu blir det all in där och spelar vi som i dag så kommer vi att skapa chanser och ta tre poäng.

Konkurrenten till Marcus Berg, John Guidetti hade ingen superkväll på jobbet. Anfallaren hamnade dessutom i dopingkontrollen efter matchen och "slapp" pressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.