Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Persson slår tillbaka: "Direkt felaktigt"

Marija Banusic gick ut i DN och sa att Lilie Persson har försökt indikera att "hon inte är svensk". Nu slår Blågults tidigare assisterande förbundskapten tillbaka. – Det är direkt felaktigt, säger Persson till Sportbladet.

När Marija Banusic togs ut som yttermittfältare i samband med en landslagssamling under Pia Sundhages ledning valde Linköpings anfallsstjärna att tacka nej till Blågult. Ett beslut som fick assisterande förbundskaptenen Lilie Persson att ifrågasätta Banusic. 

– När man är med i ett svenskt landslag måste man kunna spela på flera positioner och underordna sig laget. Det köpte inte Marija, sa Persson till damfotboll.com.

I en intervju med DN slog Banusic nyligen tillbaka med uttalanden om att Perssons utspel snarare rörde sig om att den assisterande förbundskaptenen försöker "indikera att hon inte är svensk och inte kan spela för svenska landslaget". 

Ett påstående som Persson nu, i en intervju med Sportbladet ställer sig frågande till. 

LÄS MER: "Hon försöker indikera att jag inte är svensk"

– Det är direkt felaktigt. Det jag kan säga är att Marija har varit uttagen i alla flick- och ungdomslandslag där jag har varit verksam, hon var även en av de tolv uttagna av mig och Pia i den OS-satsningen som gjordes. Så nej, om hon påstår att hon inte är uttagen för att hon har en annan bakgrund så är det fel. Ibland räcker man inte till av konkurrensskäl. Vi lade ingen vikt vid om man är 21 år eller 31 år – eller om man har en annan bakgrund. 

Hon fortsätter: 

– Att man tackar nej för att man inte får spela på sin drömposition har nog aldrig hänt mig innan. Ibland kanske man behöver anta utmaningen. Ta Nilla Fischer som exempel, hon var ju innermittfältare men skolades om till mittback. Det var ju inte så att hon stod och ropade hurra i början, men hon utvecklades senare till en världsmittback. Det ville inte Marija.