Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Per Skånberg är ny ordförande i Öis. Han tar över efter Joacim Nordh.  Bild: Pressbild/Bildbyrån
Per Skånberg är ny ordförande i Öis. Han tar över efter Joacim Nordh. Bild: Pressbild/Bildbyrån

Per Skånberg ny ordförande i Öis – tar över efter Joacim Nordh

Per Skånberg, 42, är Öis nya ordförande.
Han tar över uppdraget efter Joacim Nordh, 57. Det beslutet fattades av Öis årsmöte.
– Väldigt hedrande, säger Skånberg.

För en knapp månad sedan kom nyheten att Öis valberedning inför årsmötet valt att inte nominera sittande ordförande Joacim Nordh som klubbens ordförande 2021.

Nordh, som suttit på posten i fem år, konstaterade då:

– Jag känner mig både ledsen och besviken att jag inte får fortsatt förtroende, jag känner mig långtifrån klar med Öis.

Dagen efter beskedet kunde GP berätta att valberedningen i stället valt att föreslå Per Skånberg, som blev invald i styrelsen 2020 och som utöver det också haft rollen som ungdomsledare i Örgryte, som ny ordförande.

– Jag är tacksam och tycker att det är roligt att bli nominerad. Sedan är det ett årsmöte där medlemmarna avgör. Jag hoppas på medlemmarnas stöd på årsmötet, sa han till GP.

Per Skånberg är Öis nya ordförande. Bild: Felix Jonsson
Per Skånberg är Öis nya ordförande. Bild: Felix Jonsson

En knapp månad senare fick Skånberg precis det, medlemmarnas förtroende.

Öis nya ordförande: ”Väldigt hedrande”

När Öis höll digitalt årsmöte på måndagskvällen var ordförandefrågan såklart i fokus. Motkandidat saknades och Skånberg, som civilt bland annat driver ett investmentbolag, Tången Industrikapital AB, valdes av stämman.

– Väldigt hedrande. Jag är tacksam för förtroendet och ser verkligen fram emot att sätta igång arbetet med den nya styrelsen, sa Skånberg till GP efter årsmötets beslut.

LÄS MER: Fem punkter om Örgryte IS ekonomi

Hur har tiden här innan mötet varit, nervöst?

– Inte nervöst kanske, jag har känt att jag har haft ett stort stöd från medlemmarna och så. Det har mer varit en väntan att få komma igång, jag är väldigt taggad på att sätta igång.

Vad blir viktigast för Öis nu?

– Jag och styrelsen ska sätta oss ner och diskutera framtiden och jag vill ha med alla där i diskussionerna innan vi säger för mycket. Klart är att man får ha respekt för situationen. Det kommer vara ett speciellt år med svåra utmaningar och avvägningar, med ekonomin, där man ibland kommer behöva gasa men i andra situationer få hålla i bromsen.

Han fortsätter:

– Sedan handlar det lite som Christian (Zacharoff, nyvald styrelseledamot) var inne på under mötet att vi ska bli ännu bättre på att fånga upp Öis identitet, vår historia och vad vi är nu. Stärka varumärkesbyggandet ytterligare.

LÄS MER: Öis Anel Rashkaj om landslagsäventyret, karriären och uppväxten

Med tanke på pandemin och omständigheterna som råder, tvekade du någon gång att tacka ja?

– Nej, man ska ha respekt för situationen och det är klart att man tar de tankarna med sig själv innan man ställer upp, men jag kände aldrig någon tvekan. Öis är en fin och anrik föreningen. Vi kommer komma ur det här på ett bra sätt. Men det kommer krävas hårt arbete och stöd av supportrar, sponsorer och partners.

Nordh tog avsked: ”Älskat mitt uppdrag”

Samtidigt som Per Skånberg nu tillträder går en era i graven. Den med Joacim Nordh på ordförandeposten. Nordh avtackades på mötet och passade på att önska kommande styrelse lycka till.

– Först av alla vill jag gratulera Per och den nya styrelsen. Jag är övertygad om att de kommer att göra ett kanonjobb för oss. Jag är väldigt tacksam för de fem åren jag har fått förmånen att leda Öis. Det har inte alltid varit en dans på rosor, men jag har från dag ett alltid älskat mitt uppdrag och känt otroligt mycket för den här föreningen, sa Joacim Nordh när han tackade för sig.

LÄS MER: Supporterprofilen Jacob Ryder hoppas ta plats i Öis styrelse

Utöver att Skånberg valdes till ny ordförande beslutade årsmötet också att välja in Christian Zacharoff och Jacob Ryder (fyllnadsval för Per Skånberg), i styrelsen. Dessutom fick sittande ledamöter Ricardo Heras Paleo, George Mourad, Lars-Göran Dahlqvist fortsatt förtroende. Trion valdes om på två år. Caroline Albinsson valdes som styrelsesuppleant, på ett år.

Fakta: Öis styrelse 2021

Per Skånberg (ordförande), George Mourad, Kristofer Allbäck, Lennart Lindorsson, Ricardo Heras Paleo, Lars-Göran Dahlqvist, Christian Zacharoff, Jacob Ryder, Caroline Albinsson (suppleant).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.