Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peps diet: "Är du för tjock får du inte träna"

Pep Guardiola har tagit i med hårdhandskarna mot spelarna i Manchester City. Gael Clichy avslöjar nu att tränaren förbjudit juice och pizza. - Om du väger för mycket får du inte träna med laget, säger han enligt The Guardian.

Pep Guardiola har koll på varje träningsdetalj när Manchester City förbereder sig för Premier League, det avslöjar spelaren Gael Clichy.

- Han har förbjudit juice och pizza och all annan fet mat. En del kanske tänker att det är helt normalt, men sanningen är att det inte alltid har varit så. Det är uppfriskande och väldigt bra, säger han enligt The Guardian.

"Är du för tjock får du inte träna"

Backen säger också att Guardiola redan har uteslutit några spelare från träningarna för att de istället ska fokusera på individuella konditionsprogram.

- Varje detalj både på och av planen räknas. Många tränare säger att det är viktigt med hälsan, men han är tydligare. Om du väger för mycket får du inte träna med laget, säger Clichy.

Clichy är tydligt imponerad av sin nya tränares träningsfilosofi och jämför honom med tidigare tränaren Arsene Wenger.

- Det finns många likheter mellan dem men också skillnader. På åtta, nio år, har Guardiola vunnit i princip allt och förändrat vårt sätt att se på fotboll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.