Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pelé är på bättringsvägen – efter operationen

Världens bästa fotbollsspelare genom alla tider, Pelé, 80, har vårdats på intensivvårdsavdelning och haft ostadigt hälsotillstånd. Men nu verkar han vara på bättringsvägen. I en video på Instagram visar han upp sitt rehabarbete.

Det var tidigare i september som den brasilianske fotbollslegendaren Pelé tvingades till operation. Det hela rörde sig om en tumör på tjocktarmen, som upptäcktes vid en rutinkontroll.

Han vårdades då på en intensivvårdsavdelning efter sin operation och enligt rapporter gick återhämtningen bra.

”Jag är redo för 90 plus förlängning”, skrev världsstjärnan på sin Instagram.

"Han kan flytta till ett vanligt rum på sjukhuset om en eller två dagar och sedan åka hem", skrev Pelés dotter på Instagram.

Hälsoläget försämrades

Bara dagar senare rapporterade ESPN i Brasilien att hans kondition hade blivit sämre och att han återigen flyttats till intensiven. Enligt sajten berodde det på att han drabbats av magsaftsreflux och andningssvårigheter, en uppgift Pelés dotter dementerade.

Nu ser läget däremot ut att vara stabilt igen.

I en video som legendaren själv publicerat på Instagram syns han cykelträna.

”Vänner, jag delar denna video min fru filmade för att dela min glädje med er. Jag är omgiven av kärlek och uppmuntran att må lite bättre varje dag. Fortsätter jag cykla så här är jag snart tillbaka i Santos (Pelés tidigare klubb reds anm.)”, skriver han under inlägget.

Under sin tid på sjukhuset har han fått många uppmuntrande ord, något han visat stor tacksamhet inför.

”Ett gott humör är den bästa medicinen och det har jag gott om. Jag har fått så mycket kärlek att mitt hjärta är fyllt av tacksamhet”, skriver han.

Bland annat världsstjärnan Cristiano Ronaldo skickade hälsningar.

”En stor styrkekram till dig”, skriver Manchester United-spelaren.

Pelé är Brasiliens främste manlige målskytt genom tiderna med 77 mål på 92 landskamper. Under karriären var han bland annat med och tog tre VM-guld (1958, 1962 och 1970). Han anses också vara världens bästa fotbollsspelare, genom alla tider.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.