Paulo Dybalas vänsterfot sänkte Barcelona

|

– Jag är oerhört glad för den här insatsen, både för egen del och för laget. Men vi får inte ta något för givet mot Barcelona,säger Dybala till Viasat sport.

Dybala var skoningslös när han fick chansen med vänsterfoten i den första kvartsfinalen mot Barcelona. Redan i den sjunde minuten visade 23-åringen från Laguna Larga i centrala Argentina, att han är en av Europas vassaste anfallare.

Gonzalo Higuain och Juan Cuadrado rullade upp ett fint snabbt anfall på högerkanten. Och Dybala sköt 1–0 – med ett skruvat skott – förbi Marc-André ter Stegen.

– Det är en fantastiskt bra prestation, även om det är lite passivt i Barcelonaförsvaret, han vänder och slår till direkt, det är ett fint mål, säger Lars Lagerbäck i Viasat sport-studion.

Avgörande räddning

Målet var avslutningen på en brutalt intensiv inledning från Juventus. Barcelona började rulla boll, oftast långsamt i sidled, men efter 20 minuter bröt Lionel Messi mönstret. En perfekt stickare i djupet frispelade Andres Iniesta, men hemmakeepern Gianluigi Buffon gjorde en avgörande räddning. Några sekunder senare stod det 2–0 till Juventus.

Dybalas andra mål i matchen påminde om det första. Nu serverades han en snett inåt bakåt-passning av Mario Mandžukić, kroaten som har skolats om till vänsterytter.

– En fantastisk omställning, att se Mandžukić på vänsterkanten, med vänsterfoten. Det hade jag inte trott för några månader sedan, säger Lagerbäck.

Ovan målskytt

Barcelona inledde den andra halvleken bra. Passningsspelet var rakare, snabbare och laget skapade några reduceringschanser. Gianluigi Buffon höll dock tätt och i den 55:e minuten gjorde Juventus 3–0.

Giorgio Chiellini ryckte sig loss från Javier Mascherano bevakning och nickade in vänsterhörna från Miralem Pjanić. Mittbackens andra mål någonsin i Champions League.

– De (Barcelona) har lidit hela matchen på de fasta situationerna, säger experten Glenn Strömberg.

Gästerna från Spanien jagade sedan ett reduceringsmål, men Juventus höll tätt – mycket tack vare ett uppoffrande defensivt jobb av hela laget.

Segern gör att Juventus förlängde sin långa förlustfria svit, till 22 matcher, på hemmaplan i Champions League. Nu har laget ett bra utgångsläge inför returen i Spanien.

– Vi vet att det inte är slut, och såg vad de gjorde mot Paris, säger Pjanic till Viasat sport.

Kan de verkligen vända igen?

– Jag hoppas inte det, men om vi spelar dumdristigt kan det hända.

Kvartsfinalen mellan Borussia Dortmund och Monaco blev uppskjuten efter en attack mot hemmalagets spelarbuss. Matchen kommer i stället att spelas på onsdagen, med start 18.45.