Paulinho stor hjälte - Häcken i cupfinal

Två mål i slutminuterna. Det var ett mäktigt drama som utspelade sig i cup-semin i Stockholm. Stor segerorganisatör: Paulinho. Han stod för två egna mål, och framspelare till det avgörande.

|

Det var en märklig semifinal på ett kylslaget Tele 2 Arena. Märklig, eftersom Häckens inledning var så brutalt svag. Och det inte bara sagt för att hemmalaget tog ledningen efter två minuter – utan mer för att Häcken knappt hittade rätt med en enda passning under de 25 första minuterna.

Men Hisingslaget arbetade sig in matchen allteftersom. Alexander Jeremejeff brände bland annat ett ypperligt friläge i slutet av första halvleken.

Efter sidbytet tog Häcken över matchen totalt. Och Paulinho verkade ha bestämt sig – han bara skulle skjuta sitt lag till cupfinal.

I 57:e minuter vandrade han in från vänsterkanten och prickade in 1–1-målet nere vid bortre stolpen med snygg högerknorr.

Tio minuter senare gjorde han ett snarlikt mål men den här gången från en mer central position.

Där borde egentligen allt ha varit klart, för Hammarby skapade inte särskilt mycket och hemmaspelarna tycktes stressade och slarviga. Men med fem minuter kvar fick de frispark sju meter från straffområdesgränsen. Melker Hallberg fick perfekt träff. Häckens målvakt Peter Abrahamsson var på bollen, men klarade inte av att rädda den.

Då trodde nog de flesta av de drygt 13 600 åskådarna att det här gick mot förlängning.

Men en snabb omställning avgjorde. Paulinho fick bollen på vänsterkanten och lyfte in den mot mitten. Nasiru Mohammed mötte på halvvolley och skickade upp bollen i nättaket. Tidpunkt för målet: 88:10.

Det betydde att allting var klart – och att Häcken för första gången i klubbens historia kvalificerat sig för final i Svenska Cupen.

– Oerhört skönt att vi slapp förlängning eftersom vi hade gjort alla våra byten. Bortsett från första 20 minuterna gjorde vi en bra match, med bra struktur både i anfallspelet och försvaret, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

I den, som spelas den 5 maj, väntar Malmö FF. Under morgondagens upptaktsträff kommer det att lottas vilket lag som får favör av hemmaplan.