Paulinho med drömfrispark i ny Häcken-seger

Paulinho: 1 - Linus Hallenius: 0 Häcken-stjärnan vann skytteligaduellen efter en vacker frispark.

|

Paulinho har burit sitt Häcken under säsongen. Han fortsatte på samma linje i söndagens bortamöte med GIF Sundsvall.

I den 39:e minuten fixade han en frispark utanför offensivt straffområde. Han tog hand om den själv och lät högerfoten tala.

Smack. Bollen dundrade in i det närmsta krysset. William Eskelinen var där, men nådde inte dit. 0–1.

Målet var Paulinhos 13:e för säsongen. Han drygade därmed ut ledningen i skytteligan. Tvåan Linus Hallenius kunde bara se på.

– Det var nog mitt bästa mål för säsongen, en riktigt bra frispark! Jag tränar på det varje dag, säger Paulinho till C More.

– Ett overkligt mål. Han är otrolig, tillägger Alexander Jeremejeff.

Det hände inte speciellt mycket mer än så i den första halvleken. Överlag var det sömnigt och händelsefattigt.

Jeremejeff med första målet

Det blev aningen bättre i den andra halvleken.

I den 52:e minuten tog Linus Hallenius ner ett inlägg och avslutade. Peter Abrahamsson räddade med en fin benparad.

Två minuter senare small det åt andra hållet.

Daleho Irandust skickade in en hörna från höger, Joona Toivio, som debuterade i Häcken-tröjan, nickade ner till Alexander Jeremejeff som tog emot bollen och lugnt rullande in 0–2.

Målet var anfallarens första sedan återkomsten till Häcken.

Jeremejeff hade utmärkta lägen att göra både 0–3 och 0–4 en stund senare, men hans avslut var alldeles för lösa.

I slutminuterna hann hemmalagets Maic Sema dessutom med att skjuta en straff i ribban.

Det slutade 0–2. Segern var Häckens tredje raka efter 2–1 mot Örebro och 5–0 mot Djurgården.

– Vi har samlat på oss poäng som gör att vi får kontakt med ytterligare lite lag. Vi får se vad det betyder i längden, konstaterar tränaren Andreas Alm.

Han var nöjd med segern mot GIF Sundsvall:

– Vi borde ha avgjort till 3–0, men det var en gedigen bortamatch. Förutom att vara bra själva så gjorde vi dem svaga.