Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Paulinho: "Jag vill stanna i Sverige"

Paulinho lämnar äntligen ett definitivt besked: – Jag vill stanna i Sverige. Frågan är bara var och i vilken klubb det blir.

Det tog 36 minuter innan Paulinho presenterade sig i matchen mot Djurgården. Då mötte han en boll med vänstern – och skickade in 1-0.

Han tändes av det, och var strålande under återstoden, och hade en riktigt bra möjlighet med kvarten kvar. Men Djurgårdens Andreas Isaksson klarade.

LÄS OCKSÅ: Häcken kryssade mot Djurgården

– Han är en fantastisk målvakt som det är väldigt svårt att göra mål på, säger Paulinho, som har ett utgående kontrakt med Häcken.

Hela hösten har ”Palle” varit en ryktenas man. Ingen vet var han ska spela nästa år – men nu erkänner han att det blir i allsvenskan.

– Jag och min familj älskar Sverige och vill verkligen stanna här. Sverige är som mitt andra hem och jag har spelat här länge, säger brassen, och fortsätter:

– Men det är som jag har sagt tidigare – min agent som sköter allt det där. Jag bara spelar fotboll. Han har nog kontaktat alla klubbar som finns i hela världen, haha. Ett tag snackades det om IFK Göteborg, nu Hammarby, det pratas och pratas. Jag vet inget – jag bara spelar fotboll. Det är två omgångar kvar, och efter det kan jag börja tänka mer på var jag ska spela nästa år.

Efter en strulig vårsäsong med efterhängsna skador har Paulinho kommit igång ordentligt senaste månaderna. Mot Djurgården visade han återigen hur till synes enkelt han gör skillnad på planen – inom en radie av 30 meter från motståndarnas mål är han fullkomligt livsfarlig.