Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Paulinho fruktade att karriären var över: "Har varit rädd"

Knäproblem förstörde stora delar av fjolåret för Paulinho. Nu testas han hårt under lägret i Dubai för att se om han håller. – Jag har varit rädd, säger han.

30-åringen har varit lysande för Häcken under två säsonger. På två säsonger har det blivit 25 matcher och 20 mål för brassen som stundtals varit överlägsen från sin fria roll. Men skador har satt stopp för hans framfart – framförallt dubbla knäskador på höger knä.
Under Häckens träningsläger i Dubai tränar han stenhårt vid sidan av planen.
– Jag känner mig mycket bättre nu. Jag har tränat hårt i två dagar och jag får mer självförtroende för varje dag. Det är olika övningar hela tiden och jag känner mig mycket bättre, säger han.

Känner du någon smärta i knät?
– Nej, jag känner ingen smärta. Jag känner ingenting.

Torsdagens träning var hans andra test under lägret i Dubai. Paulinho själv hoppas att han snart kan vara med och träna med sina lagkamrater.
– Jag har inte tränat och spelat så mycket på några månader. Jag vill göra comeback när jag är 100 procent, säger han.

Hur har den här tiden varit?
– Det har varit tufft psykologiskt. Jag har varit rädd och är ibland rädd när jag skjuter bollen eller ska passa. Men jag får mer självförtroende för varje vecka som går.

Har du varit rädd att karriären är över?
– Självklart har jag det. Fotbollen är mitt liv och jag älskar det. Jag hade aldrig opererats tidigare och nu börjar jag komma tillbaka. Jag är glad, min familj är glad och jag hoppas att jag kommer tillbaka.

Tror du på speltid redan under lägret i Dubai?
– Det blir nog tufft. Vi får se om mitt knä blir bättre, om det blir bättre så kommer jag kanske att spela.