Häckens Pauline Hammarlund lämnade matchen i första halvlek mot Eskilstuna United Bild: MATHIAS BERGELD

Pauline Hammarlund ut skadad

BK Häckens Pauline Hammarlund avbröt matchen mot Eskilstuna efter en vridning i knät.
– Vi vill inte riskera något mer. Därför valde vi att göra det bytet meddelade tränare Mats Gren efter matchen.

|

Det var i matchens fyrtionde minut som Häckens Pauline Hammarlund byttes ut.

26-åriga Hammarlund har haft skadeproblem tidigare genom åren, där knäna ställt till mest problem och gjorde att hon missade stora delar av säsongen 2019.

Under lördagens match mot Eskilstuna vred Hammarlund till knät redan tio minuter in i matchen.

Trots det spelade hon vidare. Men i den fyrtionde minuten gick det inte mer. Hammarlund blev att avbryta matchen mot Eskilstuna.

– Hon fick en vridning i knät, men testade att spela vidare. Sen kände hon av det mer och mer, så därför gick hon av, förklarade tränare Mats Gren.

Hammarlund själv valde att inte kommentera läget efter matchen.

Kopierade cupvinsten

Bortsett från självmålet vad det en händelsefattig första halvlek där varken Häcken eller Eskilstuna skapade några farliga chanser. Men trots bortfallet av Hammarlund kunde Häcken väcka liv i matchen i den andra.

Två mål för hemmalaget drygt en kvart in i andra halvlek, gjorde att Eskilstuna fick det svårt att vända matchbilden.

En befarad knäskada på Eskilstunas stjärspelare Halimatu Ayinde gjorde inte situationen lättare för gästerna.

Häcken fortsatte sätta press och skapa lägen och med en start fyrbackslinje höll man även tätt bakåt.

Andra mötet mot Eskilstuna på tio dagar, och precis som i finalen i Svenska cupen slutar det 3–0 till Häcken.

Ett resultat som innebär att man nu går upp på en andraplats i Damallsvenskan, två poäng bakom FC Rosengård.