Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Pauline Hammarlund förlänger med BK Häcken

Pauline Hammarlund stannar hos BK Häcken.
På sin hemsida meddelar klubben att man förlängt kontraktet med sin korsbandsskadade stjärna till och med säsongen 2023.
– Jag är väldigt glad över att få vara kvar i klubben, säger Hammarlund.

2021 blev inte det år som Pauline Hammarlund hade hoppats på. Landslagsstjärnan siktade på att åka med Sverige för att spela OS och jaga SM-guld med Häcken.

Men dessa planer grusades när anfallaren slet av korsbandet hemma mot Eskilstuna United i slutet av maj i år.

– Det är klart det känns skit. Det kommer att ta tid innan man smälter det här och riktigt fattar vad det är som har hänt, sa hon till GP då.

Hammarlund förlänger med Häcken

Nu kommer däremot ett glädjande besked kring Pauline Hammarlund. Under torsdagen meddelade Häcken på sin hemsida att man kommit överens med anfallaren om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

– Det känns skönt att ha det klart och jag är väldigt glad över att få vara kvar i klubben. Jag har värderat vad som känns viktigt och bäst och den satsningen som görs här i Häcken är jättespännande, säger Hammarlund på hemsidan.

Sportchefen: ”En klasspelare”

Hon berättar vidare på hemsidan att rehabiliteringen efter korsbandsskadan har gått bra och att hon kommit ungefär halvvägs. Sportchef Martin Ericsson är nöjd över att ha förlängt med en av klubbens nyckelspelare.

– ”Pallo” är en klasspelare, med meriter från både klubb- och landslagsspel, som vi räknar med kommer vara en bärande spelare för oss framöver. Hon var en viktig pjäs före skadan och hon kommer vara det efter också. Hennes rehabilitering går enligt plan och det känns väldigt bra att ha allting på plats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.