Paul Pogba får inte spela fotboll på fyra år.
Paul Pogba får inte spela fotboll på fyra år. Bild: DANIELE MASCOLO

Paul Pogba stängs av i fyra år för doping

Den franska fotbollsspelaren Paul Pogba får maximalt straff för sitt dopningsbrott, rapporterar flera italienska medier.
30-åringen säger att han kommer överklaga domen.

ANNONS
|

Det var i slutet av augusti när Juventus mötte Udinese och vann med 3-0 som en av lagets stora stjärnor, Paul Pogba, 30, genomgick en dopningskontroll där svaret från B-provet visade på spår av testosteron.

Paul Pogba, var bänkad under matchen, men fick genomgå dopningskontrollen ändå. Han hade fram till den matchen haft en besvärlig säsong med mycket skadebekymmer.

Efter att testet kom tillbaka positivt yrkade åklagaren på den italienska antidopningsbyrån på fyra års avstängning för den 30-årige fransmannen, något som nu alltså har blivit fastställt.

Det innebär en avstängning som löper längre än det kontrakt som Pogba just nu har med den italienska klubben, skriver Gazetta dello Sport.

ANNONS

Tänker överklaga domen

Stjärnan själv har kommenterat beslutet på Instagram:

”Jag är chockad och förkrossad över att allt jag har byggt upp under min professionella karriär har tagit från mig. Jag tror att domen är fel", skriver han.

Han skriver även att han kommer att överklaga domen till Idrottens skiljedomstol, CAS.

"Som en professionell idrottsman skulle jag aldrig göra något för att förbättra mina prestationer genom att använda förbjudna substanser. Jag har aldrig varit respektlös eller fuskat mot några idrottsmän, lag eller supportrar jag har spelat för eller emot.” står det.

Pogba har spelat för Manchester United och Juventus under sin tid som A-lagsspelare, samt var med och tog VM-guld med Frankrike 2018. När han köptes tillbaka av United 2016, efter första vändan i Juventus, blev prislappen på 89 miljoner pund den då dyraste övergången någonsin. Pogba lämnade sedan United igen 2022.

LÄS MER:Uppgifter: Dopade Pogba stängs av i fyra år

LÄS MER:Paul Pogbas B-prov visar positivt för testosteron

LÄS MER:Paul Pogba uppges fast i dopningskontroll

ANNONS