Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Paul Pogba flyttade en flaska Heineken – så agerar Uefa

Paul Pogba ville inte synas tillsammans med Heinekens produkt och flyttade en flaska under en presskonferens. Nu säger Uefa att det ska vara valfritt för spelare, av religiösa skäl, att synas med produkten eller inte, rapporterar The Telegraph.

Det blev stor uppståndelse när Cristiano Ronaldo i inledningen av sommarens Europamästerskap valde att flytta på två stycken Coca-Cola-flaskor under en presskonferens. Marknadsvärdet på läskedrycksföretaget uppgavs sjunka med 33 miljarder kronor efter superstjärnans aktion där han uppmanade alla att dricka vatten i stället för läsk.

Det var flera spelare som hade uppmärksammat Juventus-spelarens agerande och gjorde sig lustiga över situationen när de själva satt på podiet. Exempelvis Rysslands förbundskapten Stanislav Tjertjesov som valde att knäppa upp en flaska och ta en klunk av läsken i stället för att ställa undan den. Uefa reagerade på spelarnas och ledarens agerande och valde att gå ut med följande uttalande.

– Uefa har påmint deltagande lag att partnerskap är viktigt för turneringen och för att säkra utvecklingen av fotboll runt om i Europa, har turneringsdirektören Martin Kallen sagt enligt The Evening Standard.

Uefa agerar

Den franske mittfältaren och Manchester United-spelaren Paul Pogba var en av spelarna som följde efter Ronaldo under en efterföljande presskonferens. Pogba, som är troende muslim, valde att demonstrativt flytta på en Heineken-flaska efter segern mot Tyskland i gruppspelet.

Nu väljer Uefa att agera efter de upprepade händelserna. Organisationen kommer nu att fråga spelare och ledare om de vill synas ihop med ölsponsorns produkt, det rapporterar The Telegraph. Enligt den brittiska tidningen säger sig Uefa förstå att de vet skillnaden mellan att tacka nej på grund av egna åsikter om hälsa och att tacka nej på grund av religiösa skäl.

LÄS MER: Hasse Backe försvarar kritiserade kommenteringen: ”Hur lugn som helst”

LÄS MER: Straffar? Inget att träna på

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.